Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
За дръвчета и лози не се използва лентов маркуч за какпково, какъвто вероятно използваш ти.
:partyman:
Абсолютно си прав :partyman: ,използва се ПВЦ маркуч Ф-18 с капко отделители /ако мога така да ги нарека, незнам точното им наименование/ :roll: :drinkers:
hidrazin - майстор
Моето работи на 1,8 бара и е с твърд капков маркуч, а за асмите и дръвчета капкообразователи.
КАПКООБРАЗОВАТЕЛ
Само дето при мен тези капкообразователи не са тръбата. Тя ми е под земята и към всяка асма води
тръба 5,5 X 3 mm на края на която е сложен капкообразователя.
Освен това като изключим лентовите маркучи другите дето ги водят твърди и са с работно налягане
от 0,5 до 4,0 атм. Има и едни по-евтинки с работно от 0,5 до 2,0 атм. Аз съм си вземал от по-здравите.
Хубавите маркучи не си менят дебита в интервала от 1 до 4 бара.
http://www.aquamat2000.com/upload_files ... PIN_PC.pdf
Ама и да не са компенсиращи какво от това че ще увеличи дебита? Ще полива по-кратко.
Доста се отплеснах - човека пита за дръвета и асми. Там такъв маркуч няма място.
Ако използва капкообразователи с фиксиран дебит 8л/ч ще му трябва дебит на помпата едва 1200 лира.
Обаче ако използва този от снимката, който е регулируем 0-150 л/ч и го отвори напълно хич няма да му стига. :-D
blanko - напреднал
Този хидрофор дали ще ми свърши работа за капковото?
Хидрофора е марка Пентакс с дебит 5-50 л./мин.
Прикачен файл:
1599071_1_800x600.jpg
1599071_1_800x600.jpg (94.68 KиБ) Видяна 7559 пъти
Mega - специалист
На вилата имам маркучи от черните за капково и работят страхотно само с гравитачно налягане, което е доста слабо. Цяло лято работеха без проблем.
hidrazin - майстор
blanko написа:
Този хидрофор дали ще ми свърши работа за капковото?
Хидрофора е марка Пентакс с дебит 5-50 л./мин.
Не виждам проблем да не ти свърши работа. Тези 50л/мин са си 3000 л/час.
marmoz - специалист
hidrazin написа:
Не виждам проблем да не ти свърши работа. Тези 50л/мин са си 3000 л/час.
Аз виждам ако реши да поле всички едноремено за 15 мин. /сумарно/ :lol: :lol: :lol:
hidrazin - майстор
Не е точно така. Напояването е добре да е бавно. Така водата от сондажа успява малко да се стопли и да не предизвика
температурен шок. Той има общо 150 дръвчета и асми. При дебит 3000 литра означава по 20 литра за час на дръвче(асма).
Това си е по една голяма кофа вода за поливка от час.
blanko - напреднал
Здравейте, взех маркучите за капковото на дръвчетата и лозичките. И се чудя какви капкообразуватели да сложа. В магазина ми препоръчаха за дръвчетата да са с дебит 8л/ч, а за лозичките с вградени капокообразуватели на 60см и с дебит 2л/ч. Но ми се струва, че 2л/ч са малко. Дали ще е добре да сложа и външни капообразуватели с по-голям дебит? И с какъв дебит да са и близо до лозичките ли да ги сложа?
ivanovbg - майстор
Mega написа:
На вилата имам маркучи от черните за капково и работят страхотно само с гравитачно налягане, което е доста слабо. Цяло лято работеха без проблем.
Колега , и аз мисля да ги направя само на гравитачно. На каква височина си вдигнал бидона и нон стоп ли е пуснато капковото.

Тема "Капково за овошки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: