Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
LazarGanev - "Велик майстор"
Аха, сега разбрах, ти искаш помпата да е при тебе. Обратният вариант е много по-благоприятен. Ами пробвай, ама задължително 1" на входа, защото дългото трасе още повече затруднява засмукването. Ползвай тръба ППР ф32 за студена вода
Йордан - специалист
LazarGanev написа:
Аха, сега разбрах, ти искаш помпата да е при тебе. Обратният вариант е много по-благоприятен. Ами пробвай, ама задължително 1" на входа, защото дългото трасе още повече затруднява засмукването. Ползвай тръба ППР ф32 за студена вода
Как да разбера цолажа на входа и изхода.Защото не съм сигуренн 3/4 или 1" .
ralon - помощник
Характеристики на Вида 14
Вход "Цол и половина" 1 1/2
Изход "Цол и четвърт" 1 1/4

Прикачен файл

vida 14.jpg
vida 14.jpg (88.43 KиБ) Видяна 11198 пъти
zmiori - специалист
Каква е разликата във височините на реката и мястото където ще е помпата?
Йордан - специалист
ralon написа:
Е това е точно и конкретно.Точно това ме интересуваше.Сега да питам-задължително ли маркуча до входа на помпата трябва да е 1 1/2 или може и по малък размер.Също и за изхода ме интересува.
Йордан - специалист
Йордан написа:
ralon написа:
Е това е точно и конкретно.Точно това ме интересуваше.Сега да питам-задължително ли маркуча до входа на помпата трябва да е 1 1/2 или може и по малък размер.Също и за изхода ме интересува.
Височината м/у реката и помпата е 4-5м.
Йордан - специалист
Йордан написа:
Йордан написа:
ralon написа:
Височината м/у реката и помпата е 4-5м.
Като гледам параметрите-6,5м.е височената на засмукване,да разбирам ли че ако помпата е на 4-5м височина от реката ще може да засмуква достатъчно количество вода,като се има на предвид и голямото разстояние от реката.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами нали затова ти казах, че не може да се даде категоричен отговор. Ако сложиш помпата до реката ще е друго. Съвременните помпи смучат от 9 метра, качват на 45-50м и искат смукател 1". Ти само да опънеш смукателна тръба 1 1/2" с дължина 60м ще ти излезе по-скъпо отколкото да смениш помпата
Йордан - специалист
LazarGanev написа:
Ами нали затова ти казах, че не може да се даде категоричен отговор. Ако сложиш помпата до реката ще е друго. Съвременните помпи смучат от 9 метра, качват на 45-50м и искат смукател 1". Ти само да опънеш смукателна тръба 1 1/2" с дължина 60м ще ти излезе по-скъпо отколкото да смениш помпата
Един цол пвц тръба е 1,20 - значи с 50-60 лв решавам въпроса с тръбата,а добра помпа на тази цена?
Йордан - специалист
Йордан написа:
LazarGanev написа:
Един цол пвц тръба е 1,20 - значи с 50-60 лв решавам въпроса с тръбата,а добра помпа на тази цена?
Ами ако я сложа на 10-15м от реката,дали ще е добър ефекта,защото до самата река не мога да я сложа-ще трябва постоянно да я пребирам за да не я откраднат.
Последна промяна от Йордан на пет фев 01, 2013 10:28 am, променено общо 1 път.

Тема "Водна помпа Вида" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: