• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
pipilica - майстор
kiroslavov написа:
Благодаря за отговорите. Ще потърся някакви кактуси
Дано не ме баннат ама погледни тука
http://www.cactus-bulgaricus.com/
ivanovbg написа:
После да не питаш как се подстригват бодлите :-D
Има и много без бодли.
kiroslavov - специалист
Взех това, дано да стане

Прикачен файл

DSC00689.JPG
ivanovbg - майстор
Когато почне да напича премери температурата на почвата. Над 35градуса вдига ли се, нищо няма да издържи. Може би кактуси... :?
pipilica - майстор
Сега една идея как да опазиш почвата поне малко от нагряване. Изпразни всичката пръст от саксията и преди да я върнеш обратно сложи по стените на саксията стиропор 1 или 2 см.
Ако насадиш някои видове кактуси ще се чувстват прекрасно на директно слънце.
А калдъръмчето трябва да го поливаш малко по-често.
kiroslavov - специалист
Благодаря за съветите. Това лято ще слагам още една тента на терасата (като тази, която се вижда на снимката) и така саксията ще е на сянка (не плътна), дано това да е достатъччно за да оцелее растението.
puutarha - помощник
kiroslavov написа:
Здравейте,
направил съм една саксия ( или по-скоро сандъче), в което 2 години садях райграс, но много бързо изсъхваше въпреки всекидневното поливане. Предполагам, че проблема е в това че дълбочината е много малка - 8см. Какво растение с плитка коренова система мога да засадя ?
Привет и аз съм на мнение, че много се загрява сандъчето и затова гине тревата. Ако си привържаник на тревните ефекти има една тревна смеска - Bermudagras или още е познато като култивиран троскот. Не се лъжи от името, тревата изглежда доста ефектно, не отстъпва по декоративни качества на другите видове. Изисква сравнително по-малко грижи, но в сандъчето ще си трябва редовно поливане. Недостатък е, че е скъпа и трудно се намира. Ако ви интересува ще ви дам телефон на един търговец на едро, който дава добри цени дори ако купуваш малко количество. Иначе за кактусите ще трябва да ги прибираш зимата, а и там където си сядате да си релаксирате не е добре да ви боцка нещо по гърба :)

Общо взето моя професионален съвет е, че ти трябва по-дълбок съд, за да отглеждаш нещо ефектно. 8 см не е достатъчно за нормално развитие на нито едно растение.
kiroslavov - специалист
В крайна сметка засадих Калдъръмче и за сега няма никакви проблеми. Понеже сложих и втора тента на терасата сега цял ден е на сянка и проблема с прегряването май отпадна. Това е резултата:

Прикачен файл

20130804_121815.jpg

Прикачен файл

20130804_121759.jpg

Прикачен файл

20130804_121751.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Какво растение за плитка саксия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: