Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
batence81 - специалист
Мерси Стефане
Stefan_62 - майстор
v.yot написа:
На едно място щом не расте лозе , нищо не става . Например :София , но, не
ти пречи да опитваш , доматите ще станат , като гумена топка.И " мерси " е мнаго гадно. А за разсад , на който и пазар да отидеш, все ще ти продадат нещо. Но ти несе отчайвай. Важен е мерака.
Човека не е казал, че ще ги сее в София, просто пита от къде може да намери там разсад, а сигурно ще ги сее на вилата или на село. А ако си има дворче в София и там ще стант с повече грижи.
batence81 - специалист
да не е в града, но е близо
batence81 - специалист
може ли да ми препоръчаш сорт кисел домат и сорт за розов домат
Stefan_62 - майстор
batence81 написа:
може ли да ми препоръчаш сорт кисел домат и сорт за розов домат
Какво имаш впредвид :? "сорт кисел домат" /може би сорт за консервиране/ и "сорт за розов домат" /за прясна консумация /?
batence81 - специалист
не, много харесвам тия гръцките на пазара дето са с ароматната дръжка и са по 5-6 на връзка, твърди са и са кисели
Stefan_62 - майстор
batence81 написа:
не, много харесвам тия гръцките на пазара дето са с ароматната дръжка и са по 5-6 на връзка, твърди са и са кисели
Ами не ги знам какъв сорт са, а и не съм ги и виждал, но мисля, че нашите български са с много по-добри вкусови качества. Специално за този сорт може да попиташ колегата "Вискяр" той се занимава професионално с производство на разсад и зеленчуко производство.
gray - помощник
Препоръчвам ти да се разходиш извън София. Примерно, съботния пазар в Костинброд (сутринта е най-добре, след обяд се разотиват).
batence81 - специалист
и как да избера сорта, надали имат домат за опитване
Stefan_62 - майстор
batence81 написа:
и как да избера сорта, надали имат домат за опитване
Аз от няколко години сея в оранжерията "Прекос", "Рила" и "Наслада" и трите сорта са добри за консумация и консерви, а на открито сея от рзасада на тъщата, но не знам какви сортове сее. Тази година заложих на

"Прекос"Изображение,

"Наслада" Изображение

и "Розов блян"Изображение

,но ми дадоха и 30-на корена "Балка". Ами какво да ти кажа зависи колко корена ще сееш, вземи си някой ранен сорт и средно ранен, а щом търсиш и розов сорт вземи си от "Розовият блян", но има и други сортове розови домати. Ако не можеш да решиш бих ти препоръчал тези които сея аз, но има и други хубави сортове.

Тема "Разсад за домати София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: