Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Илчо Илиев - майстор
А не си ли мислил да ползваш мотора с редуктора от "Дружба"/"Урал", малко повечко горят,но може да се намерят на добра цена, а и са по-мощни и най-вече имат инерционен съединител и редуктор, а и си имат добро охлаждане..
Според мен за идеята и схемата,която си намислил това е добро решение, само,че веригата ще трябва да е в кожух, иначе бързо ще се скапва....
валкиса - специалист
За редуктора на самата резачка ли става въпрос? Защото имат и един който мисля че е точно за тази цел.
kristi78 - специалист
ами по-лесно ми е да намеря двиг от симсон
Илчо Илиев - майстор
валкиса написа:
За редуктора на самата резачка ли става въпрос? Защото имат и един който мисля че е точно за тази цел.
Става въпрос за мотора с редуктора, на мястото на водещото колело да се сложи зъбчатка, която да върти веригата...
То добре,че е по-лесно да си намериш мотор от Симсон, но поне гледай да е от модел "Стар",че да е с турбина за охлаждане.....
iivanov - майстор
Въпреки че съм скептичен,ще споделя идея.
Заради предложението за компютърното вентилаторче,предполагам автора няма особени технически заложби(не че аз ги имам).Изработката на редуктора с веригата и кожуха ще е"мисията невъзможна",като се има в предвид,че трябва да се осигури защита и подходящо смазване.Предлагам веригата да се замени с ремък.Кожухът да се изработи разглобяем за замяна на ремъка и ще има само защитна функция.Двигателя с неговия си редуктор ще обтяга ремъка чрез повдигане.Повдигането ще става с лостова система,като късия лост е рамката на двигателя,а дългия е за ентусиаста сглобил това чудо.По тази схема се обединяват редуктор и съединител,конструкцията се опростява и се допускат по-големи отклонения.
kristi78 - специалист
това за техническите заложби го грешиш , а за охлаждането вече съм пробвал с компютърен вентилатор на друг двигател и охлажда дори по-добре от оригиналното въздушно охлаждане (ако вентилатора е голям е мощен) а за защита мога да направя някакъв кожух от ламарина , а смазването не е проблем веригата ще се намаже обилно с грес
Synthy - специалист
Като сложиш всички нужни неща в сметката, които трябва да се направят и купят, икономически къде излиза цялата тази работа? Да вземем като отправна точка: една мотофреза струва 500лв. (има и по-евтини де, но около 500лв. са масовите).
валкиса - специалист
Преправянето от Дружба или Урал,е по лесно и евтино.Цената е по ниска ,поддръжката по проста.
Synthy - специалист
А надеждността по-голяма ли е в сравнение с купена?

криси - редуктор и предавателният межънизъм, лопатките, управление, рамката за носеща конструкция, труд...

Тема "самоделна фреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: