Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ZMeyGorianin - майстор
На какво прилича тази гад-на голяма оса ли?
hidrazin - майстор
Това в европейският. Дребен в сравнение с японският.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8APgv3G1Yyk[/youtube]

:partyman:
alsted - майстор
У нас има ли японски? Питам, щото моите бяха значително по-големи. Всъщност изобщо не знам дали са били стършели. Тялото им беше някак си разчленено с доста дълга "тръбичка" и дължината им достигаше 6 -8 см.
hidrazin - майстор
Ами виждал съм до към 4-5 сантиметра. По-големи не съм. Японски доколкото знам още не сме си внесли. :-D Това 8 сантиметра е колкото цигара човеко. Много ми се вижда. Ако утрепеш някой - снимай го с нещо за размер. Това е стършел:

Изображение

Да не е било сколия? Има ги у нас. Нещо такова и е почти безобидно.

Изображение

alsted - майстор
Одма колко цигара ... Но вида му изобщо не е такъв. Ще се разровя в мрежата да видя за нещо такова. Историята с тях беше преди 6 -7 - 8 години, така че няма как да ги снимам ...
Може би нещо такова, но изглждащо може би така
Прикачен файл:
1``.JPG
1``.JPG (46.39 KиБ) Видяна 6094 пъти
... с шип отзад и в сива окраска
hidrazin - майстор
Ми те и двете са едни и същи на снимките. Ударил си десятката. Това е ориенталски стършел и има вградена по рождение фотоволтаична батерия. :-D Намира се в слоя жълт пигмент.
http://solar.calfinder.com/blog/solar-r ... ent-solar/
Много са по-ефективни от сегашните соларни панели. Трябвало е да ги събираш и да им сложиш по една букса отзад за да си зареждаш някой акумулатор. :-D
Ей, това в кръга не шегата де. :)
Johny - майстор
Да, това са стършелите. Най интересното е, че тези гадове ядът оси. Гледал съм как ги хрускат по гроздобер, но нямах техника под ръка да заснема.
Осите и аз ги моря с Райд.
bulhomes2 - майстор
Имам приятел, когото едвам спасиха в бърза помощ, след като се беше опитал да гори стършели. Когато един умре, изпуска феромон, който означава "опасност" за другите и ги кара да атакуват.
Разказвал съм някъде за моите, но ще кажа и тук. Първо попрочетох из нета и разбрах, че не е за "направи си сам". Обадих се на "Дезинфекционна станция", но шефката и каза, че я е страх да си пусне хората за стършели. Да съм се обадил на 911. Не можех да повярвам, но опитах и те взеха, че дойдоха. Дойдоха късно вечерта (трябва да са се прибрали стършелите), и казаха, че съм им третия за тая вечер със стършели. Гнездото им беше в една стена от OSB от едната страна и гипскартон от другата. През една разклонителна кутия за кабели нацвъкаха с нещо и кошера се утеши (бяха го събудили, за да се осигурят, че е там). Отворихме стената и извадихме питите (около 50 см се спускаха надолу от горната напречна греда) и ги изгорихме. На другия ден само един (явно курвар е бил) дойде отнякъде, но го парфюмирах с РАЙД-а и отлетя някъде на изток...

Интересното е, че на 1 (един) метър от жилището на моите в същото време строях и постоянно имаше хора, машини и пр. и никой стрършел не направи проблем. А един приятел (друг, не този от началото на поста) някъде в гората, сам с кучето, както си вървял, някакъв стършел налетял на него, ужилил го и ако не е имал GSM да се обади на жена си (и добре, че е можело да се стигне с кола до там) - щяхме вече само да си спомняме за него. Не разчитайте на това, че не сте алергични към нищо. Дори днес да се изследвате и резултатите да показват, че не сте алергични към отровата на стършел - утре може да сте.
marian1 - майстор
Ха... до сега си мислех че сършела е черен!?!? Добре де, а какво е това което е като голяма и черна оса тогава?

Тема "Проблем стършели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: