У нас има ли японски? Питам, щото моите бяха значително по-големи. Всъщност изобщо не знам дали са били стършели. Тялото им беше някак си разчленено с доста дълга "тръбичка" и дължината им достигаше 6 -8 см.
Ами виждал съм до към 4-5 сантиметра. По-големи не съм. Японски доколкото знам още не сме си внесли. Това 8 сантиметра е колкото цигара човеко. Много ми се вижда. Ако утрепеш някой - снимай го с нещо за размер. Това е стършел:
Да не е било сколия? Има ги у нас. Нещо такова и е почти безобидно.
Одма колко цигара ... Но вида му изобщо не е такъв. Ще се разровя в мрежата да видя за нещо такова. Историята с тях беше преди 6 -7 - 8 години, така че няма как да ги снимам ...
Може би нещо такова, но изглждащо може би така
Ми те и двете са едни и същи на снимките. Ударил си десятката. Това е ориенталски стършел и има вградена по рождение фотоволтаична батерия. Намира се в слоя жълт пигмент. http://solar.calfinder.com/blog/solar-r ... ent-solar/
Много са по-ефективни от сегашните соларни панели. Трябвало е да ги събираш и да им сложиш по една букса отзад за да си зареждаш някой акумулатор.
Ей, това в кръга не шегата де.
Да, това са стършелите. Най интересното е, че тези гадове ядът оси. Гледал съм как ги хрускат по гроздобер, но нямах техника под ръка да заснема.
Осите и аз ги моря с Райд.
Имам приятел, когото едвам спасиха в бърза помощ, след като се беше опитал да гори стършели. Когато един умре, изпуска феромон, който означава "опасност" за другите и ги кара да атакуват.
Разказвал съм някъде за моите, но ще кажа и тук. Първо попрочетох из нета и разбрах, че не е за "направи си сам". Обадих се на "Дезинфекционна станция", но шефката и каза, че я е страх да си пусне хората за стършели. Да съм се обадил на 911. Не можех да повярвам, но опитах и те взеха, че дойдоха. Дойдоха късно вечерта (трябва да са се прибрали стършелите), и казаха, че съм им третия за тая вечер със стършели. Гнездото им беше в една стена от OSB от едната страна и гипскартон от другата. През една разклонителна кутия за кабели нацвъкаха с нещо и кошера се утеши (бяха го събудили, за да се осигурят, че е там). Отворихме стената и извадихме питите (около 50 см се спускаха надолу от горната напречна греда) и ги изгорихме. На другия ден само един (явно курвар е бил) дойде отнякъде, но го парфюмирах с РАЙД-а и отлетя някъде на изток...
Интересното е, че на 1 (един) метър от жилището на моите в същото време строях и постоянно имаше хора, машини и пр. и никой стрършел не направи проблем. А един приятел (друг, не този от началото на поста) някъде в гората, сам с кучето, както си вървял, някакъв стършел налетял на него, ужилил го и ако не е имал GSM да се обади на жена си (и добре, че е можело да се стигне с кола до там) - щяхме вече само да си спомняме за него. Не разчитайте на това, че не сте алергични към нищо. Дори днес да се изследвате и резултатите да показват, че не сте алергични към отровата на стършел - утре може да сте.