• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
paneli написа:
хайде , малко по сериозно :)
Е, колко по-сериозно? Питането ти е толкова необичайно, че няма конвенционални отговори.Друго, което се сещам е резитба на едногодишните клони.Доколкото знам, там костилковите залагат плодните пъпки.И да се извърши по време на цъфтеж, за да накараш пропуснатите завръзи да паднат.
hidrazin - майстор
Някой ако има идея - да казва. Аз имам подобен проблем но с бръшлян. И на мен ми се иска да не вързва. :? Така и до сега не пробвах с нищо де.
:partyman:
dadko - майстор
То и аз имам една черница, дето толкова цапа, че да ползваш сянка, когато има зрели плодове- не е много добра идея. От плодовете й дори и ракия не мисля, че ще стане добра. Ама не си и помислям да я накарам да не ражда. Сега имам идея да пробвам да й присадя лоза. Поне грозде да ражда.

Към питащия- защо наистина не помислиш да засадиш на мястото неплододаващо дърво, което да прави сянка, или пък ако ражда плодове- да не цапат.. Ако причината е цапането. Имам джанка, която като почне да капе- става мазало, като настъпваш падналите плодове по пътеката, ама- минавам с водоструйката и те така...
iivanov - майстор
hidrazin написа:
Някой ако има идея - да казва. Аз имам подобен проблем но с бръшлян.
Разсей от твоя сорт рози.От онези , дето с нафта ги поливаш. :-D
hidrazin - майстор
iivanov написа:
...Разсей от твоя сорт рози.От онези , дето с нафта ги поливаш. :-D
И като разсея какво? Ще трябва още нафта за поливане. :-D
А за бръшляна 0 съвсем сериозно. Той си е оформен (оформил се е) като дърво. Долната част на короната е на около 2,5 метра над земята и е с диаметър към 5 и повече метра. Самото "стебло" са преплетени стъбла от бръшлян около единия кол на асмалъка. някои от стеблата са с дебелина 5-6 сантиметра. Абе ужасия.
Иначе прави перфектна сянка точно там където ми трябва. Обаче от плодовете и врабчетата дето ги кльопат става мазало.
iivanov - майстор
Изкуствен? Само те не дават плод.
  • 1
  • 2

Тема "Спиране на плододаването при джанките" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: