• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
koveslav - майстор
Една от тънкостите на палцевата косачка е баланса на тежестта на косещия апарат.Забележи на италиянските,като най-разпространени в момента,как отстрани има един "пружинен апарат".Той е така настроен,че шината с ножовете като е пусната на земята,да може да се повдигне едва ли не с два пръста.Причината за това е при среща с неравности тя да не се забива в препятствието,а да копира релефа.Ако косачката е двуколесна,се слагат противотежести от противоположната страна на машината,които да доведат до подобен баланс.Също внимавай при самоделката и с наклона на шината,върховете на палците да не заорават в почвата.
hidrazin - майстор
Това всичкото колко ще ти излезе и каква площ ще косиш? Аз не съм много по тая част ама гледам че фирмата купиха още една BCS.
От тези италианските рециклирани палцови триколки. За тях има всякакви части. На първо четене мисля че беше около 2 хиляди.
ПО моите не много професионални наблюдения върши добра работа. :?
:partyman:
marin.sm - помощник
Площа е до 3 дка.
До тук съм изхарчил под 600 лв. И най - важното за мен е че ще е чисто нова, апарата и мотора са абсолютно нови.
marin.sm - помощник
Здравейте колеги.
Първият опит се оказа несполучлив за жалост, но беше очаквано.
Убедих се, че без съединител няма да стане. Първоначалната идея ми беше съединител само но задвижването на ходовите колела, но уви.
Сега протича промяна на концепцията със съединител от двигателя към косилния апарат и ходовите колела,които ще са зацепени заедно. Имам възможност да отцепвам задвижването на ножа. Скоро ще съм готов за следващата проба и до синхронизирам скоростта на движение и скоростта на косене. Прикачам снимки от първия проект в работна фаза.

Прикачен файл

035455724.jpg

Прикачен файл

035455723.jpg
035455723.jpg (110.88 KиБ) Видяна 3656 пъти

Прикачен файл

035455722.jpg
035455722.jpg (116.07 KиБ) Видяна 3656 пъти
  • 1
  • 2

Тема "косачка палцова" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: