Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Тексаса въобще не е лоша машинка. Имам познати пенсионери с такава -доволни са .За транспорт са малко бавни за моя вкус , но за къси разстояния стават.Фрезоване и след това браздене ще се справи прилично , но за оранта забрави.Огледай и моделчетата на пуберт- имат здраво шаси.
crez - майстор
Двигателя на моята косачка е Briggs Statton Vanguard при удар в един пън изкриви колянов вал. 120лв., нов и пак работи. Не знам какво производство са, но каква е тази стомана, че да си изкриви :? Изкривения го дадох на един приятел изправиха го, проверен за биене ми го върна, сега имам резервен.
blankcat - напреднал
crez, благодаря за съвета. Ако нещо стане с коляновия вал знам към кого да се обърна :wink:

Майтапа настрана. Сервиза им е в града, така че за 2 години все ще си проличи дали е читава машината или не.
nikolson - майстор
Потърсих инфо за тази фирма и намерих сайта им.
http://www.texas.dk/en/about/
Тъй като винаги имам едно на ум за преоблечени китайци, попрочетох какво пише. Общо взето, доставят части от различни доставчици, но сглобка се прави само в Одензее.
ПП Между другото, по-големият модел Texas Vision 700B в момента е на промоция 1738 лева по някои сайтове, но не е лошо да се пита кой модел с какъв прикачен инвентар е, че... :rolleyes:
crez - майстор
blankcat написа:
crez, благодаря за съвета. Ако нещо стане с коляновия вал знам към кого да се обърна :wink:

Майтапа настрана. Сервиза им е в града, така че за 2 години все ще си проличи дали е читава машината или не.
А, незнам, как се предава движението до мотичките, ако е с ремъци нямаш проблем. Пре мен е директна, ножа на вала.
egomen66 - майстор
crez това е лошото на твърдата директна връзка.И аз преди два дена си купих моторна косачка и този факт ме плаши малко.
blankcat - напреднал
Готина промоция хванах - новия модел 700 В за 1600лв. В общи линии нещата се подреждат. Остава само да спре да вали тук, че да мога да я тествам като хората все пак :supz:

В комплекта има яки широки фрези, гумени колела с някакъв вариант на диференциално движение (предполагам при закачане на ремарке), и един браздир. Машинката е порядъчно тежка, така че съм оптимист.
sinbor - специалист
Колега почти сигурно е,че всички са китайски, но в това няма нищо лошо. Двигателите им не се ремонтират живота им е около 700 моточаса след това купуваш нов за около 250 лева и продължаваш. Аз лично работя с фреза на "Призма" със задна скорост което е предимство в много случаи. Обработвам около 500 квадрата (не ползвам изобщо услуги на орачи с коне и др.) вече 7 години двигателчето е "Сумек" 5,5 кс. Цената в момента мисля около 700 лева, което си е прилично.
Не те агитирам, споделям опита си.
blankcat - напреднал
Не съм съгласен, че абсолютно всичко е китайско, но в 90% от случаите е така. Както писах някъде по-горе всичко опира до качествения контрол и малко късмет. Вече трета година ползвам един китайски смартфон - както обичам да казвам "Оригинален китайски от Китай" :cool: Нямам абсолютно никакви проблеми с него, освен факта, че съм случил партидата с неработещия GPS :-D Но! Аз дори не го ползвам, така че всъщност всичко е наред. За разлика от различните Айфони, Нокии и Самсунзи на познати и приятели, които не излязоха от сервизите.

Така че си пожелавам повече късмет, пък за другото има сервиз :lachtot:

:prost: колеги, а ако слънцето се задържи така тази седмица може и да пусна отзиви.

EDIT: Колеги, някъде тук мисля имаше тема със самоделен инвентар, но нещо не успявам да я открия. Някой може ли да помогне?
crez - майстор
egomen66 написа:
crez това е лошото на твърдата директна връзка.И аз преди два дена си купих моторна косачка и този факт ме плаши малко.
От камък не се плаши,но с пън трябва да внимаваш. Моята я прецаках с пън за който знаех къде е, но ножа мина близко, закачи го и.....нов вал. После го изкорених,ама след дъжд качулка :lol: Даже ме предупредиха като я купувах, предавката е директна и да внимавам за пъни.

Тема "Опростена дилема за мотофреза :) - Разрешена :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: