Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Ако ще косиш само декоративна трева, според мен става с кой да е ел. тример.
Иначе в магазина на Хускварна съм виждал ръчна косачка, на колела, буташ я като бебешка количка. Отпред има режещи остриета като ножици и от движението на косачката те се отварят и затварят.
Имат магазин близо до бриколаж на бул Сливница. Мисля, че има и торба в която тревата се събира.
Поздрави,
Бенисио
lov - майстор
Това с алуминиевите нишки го пробвах миналата година. Маркова корда на Хускварна ли нещо подобно. От как я платих и попитах къде са им нишките се оказа че то не било нишки ами микро влакънца дето я правели по износо устойчива като се биела в камъните. Пълен ташак дори най обикновенната китайска държи повече
Понеже вчера бях на тема косене на един занемарен двор с дива трева до кръста и тествах една корда която се оказа май най доброто на което съм попадал до сега. Купих я най вече заради цената а и пластмасата ми се стори жилава. 80 и нещо си метра 2,4мм шестоъгълна за 15-16 лева. Някаква куча марка но ми е на вилата и не знам дали днеска ще ходя до там.
Stefan_62 - майстор
lov написа:
Понеже вчера бях на тема косене на един занемарен двор с дива трева до кръста и тествах една корда която се оказа май най доброто на което съм попадал до сега. Купих я най вече заради цената а и пластмасата ми се стори жилава. 80 и нещо си метра 2,4мм шестоъгълна за 15-16 лева. Някаква куча марка но ми е на вилата и не знам дали днеска ще ходя до там.
Предполагам тази:
Изображение
Наистина е много добра за цената си. Имам я същата и съм много доволен, бие всички маркови които съм купувал досега.
magiccrafter - напреднал
Здравейте :)
Искам да си закупя нещо за косенето на тревата в двора. Селски двор с разнообразна флора :) - бурени, треви ..
Теренът е неравен и затова съм се спрял на това за момента:
http://www.kirov.net/?cid=1022&pid=4285 - тримерът
http://www.kirov.net/?cid=1022&pid=4284 - задвижващият блок.

С дебела корда е и не лоша мошност и си мисля, че би трябвало да върши работа. Как ви се струва?
Благодаря!
EDI - майстор
Множко са парите.1000 ватови ел тримери имат и СКИЛ - само с корда идва около 170 лева, и МТД - с диск и корда, идва към 200 лева.
magiccrafter - напреднал
EDI, като поразтърсих, ето какво още открих:
http://www.onlinemashini.bg/trimer-bc-1 ... 00w-/21547

Само не знам, дали може да се сложи по-дебела корда от 2.4.
bigdragon - майстор
magiccrafter написа:
...........
Само не знам, дали може да се сложи по-дебела корда от 2.4.
Моята бензинова Щилка е 0.9kW и работи със 2.7мм корда, въпреки че се препоръчва 2.4мм. Само че моторните косачки са по друга бира.
Взимаш различни корди (не са скъпи) и пробваш, важно е да минава свободно през дюзите на шпулата.
magiccrafter - напреднал
bigdragon написа:
Моята бензинова Щилка е 0.9kW и работи със 2.7мм корда, въпреки че се препоръчва 2.4мм. Само че моторните косачки са по друга бира.
Взимаш различни корди (не са скъпи) и пробваш, важно е да минава свободно през дюзите на шпулата.
Благодаря, ще го имам предвид!
Интересувам се, тъй като ми трябва косачката да се справя добре с бурени и по-твърди треви.
От гледна точка на това, последната която пуснах има и диск.
EDI - майстор
За дебелите ще ползваш диска, затова е добре да е комбинирана машината.На практика нямам представа как режат тези 1000 вата и как се справят с треволяците, все още нямам такава придобивка, ама за другия сезон и това ще стане, че не ща с бензинова да се разправям.
magiccrafter - напреднал
EDI написа:
За дебелите ще ползваш диска, затова е добре да е комбинирана машината.На практика нямам представа как режат тези 1000 вата и как се справят с треволяците, все още нямам такава придобивка, ама за другия сезон и това ще стане, че не ща с бензинова да се разправям.
Тази --> http://www.onlinemashini.bg/trimer-bc-1 ... 00w-/21547 е даже 1200W.
И аз не искам бензинова.

Тема "Тример за трева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: