• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
themask - специалист
Тани написа:
Няма да изтича, ако вдигнеш поне в един участък тръбата, а после нека пак си слезе, където ти е удобно на височина, както съм ти писал по-горе. Мястото на което се качва/слиза тръбата не е от значение, стига да се намира СЛЕД тетката.
Ето, надрасках една схема с по-точно разположение по хоризонтала и вертикала :)
Прикачен файл:
Shema02.jpg
Shema02.jpg (38.16 KиБ) Видяна 2977 пъти
Предполагам нещо такова имаш предвид?
Не знам само дали ще се пълнят еднакво двата резервоара и в кой да сложа поплавъка... Всъщност, ако им вържа изходите, които се намират на дъното, би трябвало да си работят като скачени съдове.
Тани - модератор
Майче ни си разврал типа на клапана. Имах предвид подобен на този:

http://www.hydropompi.com/avtomatika-za ... 1-col.html

Той се монтира вътре в единия бидон, а всички бидони са свързани в долната си част и нивото им винаги е едно и също, защото са скачени съдове.

Все пак смятам, че щом нивото на тръбата за източване е по-ниско от горната част на бидоните, то е най:
Сигурно
Лесно
Евтино
Бързо

Да го направиш с преливане! В такъв случай, дори може да ползваш за пълнене и поливане една и съща тръба :wink: , и няма да ти е необходим клапан. Преливната тръба може да е само на един от бидоните, а ако няма да ползваш помпа за поливането, може преливната тръба също да е на тръбата свързана с долната част на бидоните. По този начин обаче няма да се сменя водата в бидоните.
themask - специалист
Правилно - не съм разбрал, че говориш за такъв клапан. Аз си го представях с ел. клапан и поплавък, тъй като го мислех да затваря още преди евентуалните разклонения на тръбите за пълнене.
Ще ползвам помпа за поливането
(заприходих една от онези в Лидл - http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 01100%20B2 )

Мисля да вържа долните изходи заедно и след това към въпросната помпа. Какво имаш предвид под "преливане"?
themask - специалист
Къде потънахте? :cool:

Издирвам сега къде мога да открия резервоари на по-тънка цена. Идеи?
hidrazin - майстор
Аааа... Сега изплуваме.... Ще отнеме поне ден-два заради декомпресията. :-D
:partyman:
themask - специалист
hidrazin написа:
Аааа... Сега изплуваме.... Ще отнеме поне ден-два заради декомпресията. :-D
Ахахаха, доста на дълбоко си бил, хидразине :) Чинно ще изчакам да изчистиш азота от кръвта, пък тогава да дадеш някой акъл.
volero - специалист
Резервоари от онези 1000 литра могат да се намерят за около 120-140 лева толкова вървят при нас, но аз съм от пловдивско !
themask - специалист
140 лева е цена вероятно за резервоар, който става за питейна вода, а на мен не ми трябва да е толкова "чист". Надявам се да намеря нещо по-евтино.

П.П. Хидразине, стига декомпресирал :) Аз в тебе се кълна, а ти мълчиш. :prayer:
hidrazin - майстор
Аааа... За напояването мога да помогна ама за бидони не ме барай. Не щем да вдигаме тежко. :-D
Тези системи с бидони не са ми силната страна. Там нека друг да помогне.
Пък и все пак основно не съм по водата. :?
themask - специалист
hidrazin написа:
Аааа... За напояването мога да помогна ама за бидони не ме барай. Не щем да вдигаме тежко. :-D
Тези системи с бидони не са ми силната страна. Там нека друг да помогне.
Пък и все пак основно не съм по водата. :?
Бидони ще се намерят на една или друга цена... По-важно ми е да избера читав вариант за превключването на потока от пълните бидони към канализацията. Тани предложи един вариант, но не знам дали е приложим при пълнене на повече от един бидон :) Та затова се надявам някой да даде и друг акъл. :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Поливна система от А до Я (и много въпроси)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: