Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vlad0 - специалист
Е какво му е па толкова на троскота? Както са ти казали колегите по горе, при редовно косене и поливане има вид. Миналата седмица бях в едно хотелче в Гърция и там целия двор/около 2 декара/ беше само с троскот, даже си имаха готина поливна система, поливаха си го, косяха и т.н., за децата си беше ок да си играят. Даже е по устойчив на тъпчене и игри.
julisimo - помощник
Благодаря колеги.
Вече се примирих де :)
След 2-3 дни дъждовно време, тревичката беше дръпнала сериозно, 2 пъти я косих и изглеждаше по-добре положението. Сгъстила се беше още малко и е по-висока от троскота, който не се забелязва толкова и не дразни :).
Иначе троскота разваля цялостната визия - стръковете му малко синеят, някак си не се получава плътно килимче и пуска едни ластари по 40-50см, може да се спънеш в тях :)
Ще се опитвам да го игнорирам засега :)

Благодаря още веднъж.
nikolson - майстор
julisimo написа:
Благодаря колеги.
Вече се примирих де :)
След 2-3 дни дъждовно време, тревичката беше дръпнала сериозно, 2 пъти я косих и изглеждаше по-добре положението. Сгъстила се беше още малко и е по-висока от троскота, който не се забелязва толкова и не дразни :).
Иначе троскота разваля цялостната визия - стръковете му малко синеят, някак си не се получава плътно килимче и пуска едни ластари по 40-50см, може да се спънеш в тях :)
Ще се опитвам да го игнорирам засега :)

Благодаря още веднъж.
Не че нещо, ама Хидразин ти спомена нещо, но ти не си обърнал внимание.
hidrazin написа:
То между другото троскота се продава като семе. Някъде затревяват с определени модели троскот.
:partyman:
Става дума за https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D0 ... 0%BE%D1%82
Иначе, както сам си разбрал, Редовно поливане, косене и плевене му е майката. Тъй като троскотът е по сухоустойчив, а райграсът е влаголюбив, при засушаване по-устойчивият взима връх.
julisimo - помощник
nikolson написа:
Не че нещо, ама Хидразин ти спомена нещо, но ти не си обърнал внимание.
hidrazin написа:
То между другото троскота се продава като семе. Някъде затревяват с определени модели троскот.
Иначе, както сам си разбрал, Редовно поливане, косене и плевене му е майката. Тъй като троскотът е по сухоустойчив, а райграсът е влаголюбив, при засушаване по-устойчивият взима връх.
Ами колега, на непросветените като мен им трябва повечко време да асимилират информацията :lol:
Сега се замислям дори, че понеже избрах смеска за сухи райони, нищо чудно и аз да съм си насял троскота :) :)
Както и да е, както казах, ще опитам да подсилвам другата трева и да не забелязвам тези неизбежни кусури, пък ще видим до есента как ще се развият нещата.

Благодаря на всички отзовали се.
ivouz - специалист
Лаборатория доказа, че ни тровят с опасен хербицид
https://anonybulgaria.wordpress.com/201 ... %82%D1%80/
hidrazin - майстор
ivouz написа:
Лаборатория доказа, че ни тровят с опасен хербицид...
Коя лаборатория по-точно? Я дай да видим протокола, изследванията и официалното становище.
nikolson - майстор
ivouz написа:
Лаборатория доказа, че ни тровят с опасен хербицид
https://anonybulgaria.wordpress.com/201 ... %82%D1%80/
Точно както ти даваш линк към източника, трябва и те да дадат. Иначе става ЕЖК.
ivouz - специалист
Становища ,протоколи,иследвания...кой ми ги е дал че,и аз да ги дам.Чета материала (статията)просто.Глифозата не е вреден така ли?Няма да споря но Раундъпа ще го спрат, въпрос на време е.
nikolson - майстор
ivouz написа:
Становища ,протоколи,иследвания...кой ми ги е дал че,и аз да ги дам.Чета материала (статията)просто.Глифозата не е вреден така ли?Няма да споря но Раундъпа ще го спрат, въпрос на време е.
Казвам ти, че ТЕ не дават източник.
ivouz - специалист
И в УикиЛийкс не дават източника!

Тема "Помощ срещу плевели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: