Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
koveslav - майстор
И още нещо-за добри резултати когато се работи с два ремъка се слагат два нови едновременно,за да може обтягането,а след това и разтягането и стареенето им да е еднакво....
genkogenev - специалист
От снимката ми се струва , че ремъка е "потънал" в шаибите . Не трябва да е така , мисля . Трапецовидния ремък трябва да кантактува с шайбата само на страните си .
shotik - майстор
genkogenev написа:
От снимката ми се струва , че ремъка е "потънал" в шаибите . Не трябва да е така , мисля . Трапецовидния ремък трябва да кантактува с шайбата само на страните си .
Така трябва да бъде- контакт със страничните повърхности , а щом има два канала на шайбите, би трябвало да са два ремъка, ако е купена машината с един , най - вероятно е свален другия за лично подпомагане на магазинера .При опънат ремък и натиск в средата с пръст, на повече от 15мм трябва да "потъва " ремъка.
keymaker - специалист
E тая фреза трябва да има и някоя по-бавна скорост. Мини първо на бавната ,че да разбиеш малко почвата и чак тогава на бързата скорост. Щом ремъка не пуши не е прегрял ,най-вероятно поради сбитата почва приплъзва и от това се къса.
borkata3000 - специалист
Благодаря за отговорите.

Направо както си беше натоварена, закарах машината в сервиза на Гардения Антана. Отивам да се оплача сервизния майстор, като акцентирах на това, че съм скъсал 3 ремъка за 1 ден. "Еми ако я напъваш много ще продължаваш да ги късаш", рече той. Обясних му каква почва фрезовам и рече, че това с тая машина не се прави, но ако няма да го послушам, то поне да се запася с ремъци. Сега ще сложа два ремъка и ще пиша какво се случва.
Оставете, ами се оплаках в магазина за ремъци още вчера и ги шашърдисах. Отправиха рекламация до вносителя, ще идва да гледа и да си мери машината, такова чудо не им се случвало. :rolleyes: Което всъщност говори добре за тях, моментална реакция, явно са убедени в качеството на ремъците.
borkata3000 - специалист
Сложих два китайски ремъка и газ. Заравям я до калниците, як тормоз, ремъците са на място. Утре отивам пак и ако изкарат това е, трябва да си работи с два ремъка.
angel_ov - специалист
Чета и се чудя, чудя се и чета. Китаеца защо е сложил резервни шайби :?
:idea: И получих прозрение! Те били за втори ремък.
Така беше и с поршето ми, мислех си, че му сложили резервен двигател в багажника, една касета с буркани не мога да сложа. Добре, че в фирмения сервиз като ходих да ми освободят багажника ме светнаха, че бил отпред. Сега събирам цели 2 касети и дамаджана с ракия. :-D
infomar
angel_ov написа:
Така беше и с поршето ми, мислех си, че му сложили резервен двигател в багажника, една касета с буркани не мога да сложа. Добре, че в фирмения сервиз като ходих да ми освободят багажника ме светнаха, че бил отпред. Сега събирам цели 2 касети и дамаджана с ракия. :-D
:lol: :lol: :lol: :lol:

:partyman:
genkogenev - специалист
angel_ov написа:

:partyman:
koveslav - майстор
borkata3000 написа:
Сложих два китайски ремъка и газ. Заравям я до калниците, як тормоз, ремъците са на място. Утре отивам пак и ако изкарат това е, трябва да си работи с два ремъка.
Брей,как стигна до това гениално решение? :D

Тема "Фрезата скъса 3 ремъка за 1 ден" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: