• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
SEV - специалист
borkata3000 написа:
Поздравления за доброто изпълнение!
Моля да споделиш стойността на оранжерията? Железата, найлона, колкото време ти отне, сам ли се справи ...

Благодаря!
Найлона,полутръбите и мрежата за сянка-170 и нещо.Ще погледна колко ф18 и по колко съм го купувал от фактурите.Отне ми 4-5 уикенд'а,работихме със синчето по 3-4 часа докато му писне да ми помага.Според мен,ако някой знае какво прави,работи по 7-8 часа и има помощник би го направил за 2-3 дена.
П.П Погледнах фактурите за метала,купил съм 30 броя по 6 метра ф18 плътно,за тях съм платил 504 лева.Останаха 2 цели пръчки и 2-3 метра на дребно за отпадъци.Купил съм 3 кутии грунд-15 лева,панти 6 броя 12 лева.За стъпките изразходвах 2 колички бетон и закладни части.
Равносметката за материали при мен е;
1 Метал-504лв.
2 Найлон и крепители-170лв.
3 Грунд-15лв.
4 Панти-12лв.
5 Бетон -10лв.
6 Електроди 5кг.-25лв.
Общо------ 736лв.

Според мен със същия успех може да се замести ф18 плътно с ф18 кухо(тръбичка).
SEV - специалист
zmiori написа:
И аз имам нещо такова от шпригли за камион. Малко над 10 м2. В най високата точка е около 230см.
30 корена домати и 5 корена краставици. Купувам готов расад от проверен производител 60 ст. корена. вече имам краставици плод над 13-15 см./вчера ги гледах/ Ще пробвам да кача малко снимки.
Намерението ми е да махна страниците на парника изцяло след 8-10 май. Намерението ми е да засенча с мрежа 40%.
Снимките са правени преди 10-12 дни.
Засадени са в парника на 29 март.

Капково напояване с "отлежала" около 24 часа вода.
Браво,с краставиците си доста напред,би ли споделил кога купуваш разсада,колко е голям и кога го посаждаш в оранжерията.Моите домати са на втора китка,тук там имам малки доматчета,но краставиците нямат цвят дори.Засадих ги заедно в оранжерията,доматито беше около 30 сантиметра а краставиците на трето-четвърто листо.
Andri01 - майстор
Така се отглеждат краставици целогодишно! :)

Прикачен файл

400623_705744189447832_1424209825_n.jpg
400623_705744189447832_1424209825_n.jpg (62.11 KиБ) Видяна 6553 пъти
gnt69 - майстор
Както писах по горе по празниците сковах една оранжерийка но не съм оставил проветрители. Дали ще са необходими. Оставил съм врати 3х2.10 от двете страни. и от предната страна един прозорец 80 х 80 см който не съм монтирал още. :partyman:
gnt69 - майстор
Гледам колегата я е правил с плътно желязо аз моята я правих от тръбички 18х1,5. Вкарах 280 кила или 450м.
p.v.x - майстор
gnt69 написа:
Гледам колегата я е правил с плътно желязо аз моята я правих от тръбички 18х1,5. Вкарах 280 кила или 450м.
Тръбички , но конструкцията на отделните елементи , е тип фермички.Това не е ли готова , купешка оранжерия. :rock:
gnt69 - майстор
Нищо купешко няма е изключая найлона и тръбите. :partyman:
Krass - майстор
Andri01 написа:
Така се отглеждат краставици целогодишно! :)
Със стар добре угнил боклук, като гледам :lol:
zmiori - специалист
SEV написа:
zmiori написа:
И аз имам нещо такова от шпригли за камион. Малко над 10 м2. В най високата точка е около 230см.
30 корена домати и 5 корена краставици. Купувам готов расад от проверен производител 60 ст. корена. вече имам краставици плод над 13-15 см./вчера ги гледах/ Ще пробвам да кача малко снимки.
Намерението ми е да махна страниците на парника изцяло след 8-10 май. Намерението ми е да засенча с мрежа 40%.
Снимките са правени преди 10-12 дни.
Засадени са в парника на 29 март.

Капково напояване с "отлежала" около 24 часа вода.
Браво,с краставиците си доста напред,би ли споделил кога купуваш разсада,колко е голям и кога го посаждаш в оранжерията.Моите домати са на втора китка,тук там имам малки доматчета,но краставиците нямат цвят дори.Засадих ги заедно в оранжерията,доматито беше около 30 сантиметра а краставиците на трето-четвърто листо.

Краставичките и доматите са купувани на 28.03. на 29.03 ги насях. Краставиците са някаккъв Холандски сорт не помня името. Като ги взех бяха на 4-5 листа . около педя и малко на ръст.
Доматито е Биг Биф. Четири години си купувам все от един и същ производител.
И на мен ми прави впечатление че доста бързо се развиват краставичките.
Доматите са на втори цвят ама завръз нямам още. Всъщност от 3-4 дни не съм ги виждал, утре ще ги нагледам.
SEV - специалист
Какви препарати ползвате,с какво торите?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21

Тема "Моята скромна оранжерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: