• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
velsi - Почетен майстор
Аз виждам само дребно куче. :?
emil_v r - майстор
Ако стана модератор , бял ден нема да видиш , камо ли куче ! Виж гигантските тикви , те сега са бебета .

Прикачен файл

DSC02077.JPG
DSC02077.JPG (74.7 KиБ) Видяна 6126 пъти
velsi - Почетен майстор
:lol: :-D Е, сега без кучето наистина се вижда добре. А на предишната снимка не беше ли дини? :? Или просто тиквите ви са си такива? :shock:

Добра работа! Браво! :prayer:
Стефан - майстор
Ако на тая тиквичка и казваш гигантска, какво да кажем за гигантските листа. Все едно тиквичката се намира в джунглата :lol:
Дай по-близък план на тиквата и листата :)

Когато тая тиквичка парастне/ако циганите не я свият/, сигурно семките и ще са колкото главата на кучето :?
emil_v r - майстор
Nqmam повече снимки , освен с тази диня която вече изядохме . Това е гигантска тиква , такъв и е сорта , тя ще порасне ,още е бебе ! На гражданин да му обясняваш за тикви - все едно на блондинка да обясниш как се паркира Q7 на дзаден ход гледаики само с камерата ! Още по смешно е обаче да качиш Софиянец на кон ,и да му кажеш ,че да тръгне на втора си требва бои с петите ,но яко , а при ляв завои ...нее . :lol:

Прикачен файл

DSC02080.JPG
DSC02080.JPG (137.92 KиБ) Видяна 6093 пъти
emil_v r - майстор
Тиквата след 2-3 седмици :-D

Прикачен файл

qq.JPG
qq.JPG (101.6 KиБ) Видяна 3919 пъти

Прикачен файл

DSC02433.JPG
DSC02433.JPG (163.27 KиБ) Видяна 3919 пъти
emil_v r - майстор
Kъде съм аз , къде сте Вие?

Прикачен файл

DSC02462.JPG
DSC02462.JPG (135.9 KиБ) Видяна 3852 пъти

Прикачен файл

DSC02458.JPG
Така ги съхранявам до пролетта . Засипани с пръст. Моля споделете Вашите методи.
DSC02458.JPG (189.83 KиБ) Видяна 3852 пъти
prascho - майстор
гледай само да не мине къртицата :mg: :butthead: :tonqe:
Стефан - майстор
emil_v r написа:
Kъде съм аз , къде сте Вие?
За аматьор-градинар е повече от добре :lol:

Съхраняването на моркови, бяла и черна ряпа, картофи, цвекло - може и така. Аз ги съхранявам/когато ги имах/ по следния начин. Изкопавам трап с дълбочина около 50 см, ширина пак 50 см, и дължина в зависимост от количеството. Засипвам дъното с пясък около 5-7 см, и започвам да нареждам кореноплодите с дебелина 7-10 см. Отново засипвам с пясък. Редя до три-четири реда и отново ги засипвам с пясък 6-8 см. После редя напречно дъски, поставям слама с дебелина около 15 см. След това засипвам обилно с пръст с височина до около 50 см. По този начин се постига равномерна температура за съхранение.
На пролет/пък и през зимата/, са като токущо извадени и пресни.
  • 1
  • 2

Тема ",, Нови технологии "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: