Филтъра с помпата и пресостата съм ги оставил за на края. Този уикенд ми е свободен и мислех да опъна маркучите. Спрей разпръсквачите ще са за алеята която е 2х14м. мисля през 1.5м. да ги разположа шахматно. Ротаторите ще са за четирите петна които са пред къщата и мисля да са в ъглите както съм показал на рисунките. Кръговете съм решил да са 1-ви - двете петна пред оградата на къщата, 2-ри - двете петна пред самата къща, 3-ти - за спрейовете от дясно на къщата (алеята), 4-ти - за туи по цялата дясна дължина на парцела, 5-ти и 6-ти - както ме посъветва за зеленчуковата градина. Клапаните за туи и зел. градина съм ги предвидил да са с регулиране на налягането а за тревата нормални. Смятам да ги навържа с тройници и нипели, като затапя след последния сройник. За всеки кръг ще закарам ф32, с тройник 25х32х25 ще завъргя кръга. За туите мисля да взема кафяв маркуч от по дебелите, а за градината обикновен найлонов и с кранчета да излеза от кръга.
Още не ми се е изяснило точно каква да е помпата. По мои сметки трябва да е поне 6 бара и поне 30м. напор да дава. Препоръчаха ми на Електра Варна помпите, та ще го мисля. Направо незнам с тия помпи се умотах. Със сигурност ще взема пресостата с разшерителния съд, а за помпата.... ми е мъгла
Още не ми се е изяснило точно каква да е помпата. По мои сметки трябва да е поне 6 бара и поне 30м. напор да дава. Препоръчаха ми на Електра Варна помпите, та ще го мисля. Направо незнам с тия помпи се умотах. Със сигурност ще взема пресостата с разшерителния съд, а за помпата.... ми е мъгла