• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
teoto - специалист
Naskata написа:
Абе ти, ако ториш с оборска тор-то в нея има най-много семенца от плевели...
А за сляпото куче-виж тук:
http://www.pest-x-repel.com/ProductsBG/KR-7.html
Това е пълна пародия. Преди 2 год. го купих и гадините само дето не ми го донесоха пред вратата. Файда никаква.
crez - майстор
tinalex написа:
Имам двор на вилата с около 800кв.м. тревна площ.Беше картофена нива,изорахме я и посяхме по всички правила с устойчива на утъпкване френска и българска смески.Първото което излезе беше неизброимо количество бурени-взехме тор от една купчина в двора и майсторски разсадихме всичкия буренак из целия двор.След 3 окосявания и няколко поливки всичкия буренак изчезна и се получи прекрасна ливада.Това беше преди 5 години.Така си е и сега.С глухарчетата не мога да се преборя,а и няма смисъл.Има и детелина,и всичко което расте по околните поляни.На практика от пролетта до есента нещо цъфти из тревата.Само със слепите кучета не можах да се преборя.Ако някой има идея,моля да сподели.
Ще ти кажа един много лесен начин, загрозява ливадата ,но помага.Забиваш в земята метални пръчки /напр. бетонно желязо/ през 3-4м на дълбочина около 30см. за всяка от тях привързваш празни метални кутии от напитки/кола,бира/. Когато вятъра ги удря в мет. пръчки звука се предава в земята,това тези гадини не обичат и напускат територията.
annynik - помощник
emil_v r написа:
Голямо заробване е ,и зарибяване с маса пари , мамка им английска на тия с тревните смески . Трябва да има градинар който постоянно да се занимава с това!
Аз сях 2 пъти на различни места и по различно време смеска на Ивесто името беше нещо с "игра". Никна перфектно и много бързо, въобще много съм доволна - много добър сорт. Спасението против плевелите е само и единствено редовно косене. Не си тровете земята с хербициди, вредно е за всичко. Вече косачките са евтини и не са проблем. А виж от къртиците и слепите кучета... няма спасение :ka:
Naskata - специалист
Дойде време за косене...

Прикачен файл

SP_A0230.jpg
SP_A0230.jpg (24.35 KиБ) Видяна 18371 пъти
MuTeB_ - специалист
Миналата година с удивление видях как котката ми похопваше едно сляпо куче, но не ми каза как го е хванала :lol:
linka- - напреднал
Да питам и аз,виждам тук има хора с опит.
Нашата моравка е сята миналата пролет.Много добре се разви.Есента след последното косене,времето се задържа топло и тревата избуя на височина.Докато се чудим да я окосим ли пак,и то падна сняг.И сега като се постопли,и снега се стопи е една такава смачкана,полегнала,и косачката не я лови.Дали ще се изправи за да я окосим или как?Вчера се опитах с грапата да поочеша малко,но земятя е влажна и се притеснявам да не изтръгна и живите коренчета заедно със сухите тревички.
Naskata - специалист
Това не е хубаво-ще се задуши-особено сега, когато бавно започва да се стопля земята и тревата започва бавно да вегетира.
Не е хубаво, че сте я зазимили на повече от 5-6 см., но както и да е. Моят съвет е окосете я-на около 5-6 см-ако не успеете с косачката-може да използвате обикновена коса.
Разбира се може да изчакате още малко-докато температурата(средната деноношна на земята достигне 9-12 грдуса).
Наторете с комплексен бавно разтворим тор 15-15-15 (40 кг. на декара) и запасете почвата с хранителни вещества.
Когато тревата започне да расте (зависи къде живеете-някъде между 15-25 март) окосоте ниско-2-3 см и едва тогава може да грапете-но задължително земята трябва да е суха. Торете през 20 дни-2 пъти основно-пролетта и есента -40 кг на дка, а през останалото време при 20 кг на дка. През лятото внасяйте повече амониева селитра...и естествено поливайте...
И когато стане топло не забравяйте да я изпробвате- с едно кълбо напред и едно назад... :roll:
linka- - напреднал
Благодаря за бързия отговор.Ще направим така както съветваш.

А пробата задължително,и без подканяне,особено подрастващите и сега са готови да се търкалят :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Хубава трева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: