ssiderov написа:Колегата Иванов, интересни подробности е забелязал! Повечето практика си казва думата. Аз от скоро я имам тази глава.Действително се износва по малко странично. Но не се бях замислял толкова.То на нас не ни е и работата да се замисляме чак толкова. Най-многото, което можем да загубим, е 38,40 лв. Но учудващото е, че конструкторите на тази глава не са се замисляли за това. Или са се замислили, когато вече са я направили – след дъжд качулка.
Купих си онзи ден орегонската, аналог на тази. Малко е по-скъпа с някой друг лев.

130-милиметровата е по-скъпа, но 109-милиметровата е по-евтина (33,60 срещу 36 лв.) и, странно, събира повече корда от 110-милиметровата на "Oleo-Mac" (показана на следващите 3 снимки, които са с високо разрешение и могат да се разглеждат в отделен [под]прозорец или при превключване на дизайна на форума на "Old"):
Много бързо се реже с това ножче! Не че с макетен нож не става. Щилските са по 80 стотинки, но по дизайн са еднакви с орегонските. Все едно че една фабрика ги е правила!Със сигурност една фабрика ги е правила и според мен тази фабрика е в Китай :)