Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
LazarGanev - "Велик майстор"
Чети Сталин, той е имал подобни дилеми и има решения за тях
LazarGanev лошото е че твойте дилеми нямат решения. А по тази тема ако не си компетентен моля те не пиши
Извинявай, че съм писал в темата ти без твое разрешение, но помпи и хидрофори са част от работата ми та затова се осмелих, няма повече. Но аз проблемите с Видите ги решавам по сталински (може и да не го е казал човека, но такава слава му се носи) - Есть человека - есть проблема, нет человека, нет проблемьi :wink:
Andri01 - майстор
Vladislav_83_petrov написа:
Andri01 значи този черния кран съм го монтирал като кача вода от ръчната помпа и го затворя да не ми смуче въздух от ръчната защото нямам монтиран възвратен клапан
Значи в такъв случай не ти държи невъзвратния клапан ....ако имаш такъв в смукателната страна!!!
Andri01 написа:
Andri01 значи този черния кран съм го монтирал като кача вода от ръчната помпа и го затворя да не ми смуче въздух от ръчната защото нямам монтиран възвратен клапан
Значи в такъв случай не ти държи невъзвратния клапан ....ако имаш такъв в смукателната страна!!!
Ама той казва, че няма възвратен клапан. И точно защото го няма и поради големия диаметър на всмукателния тракт и ниската скорост, то водата тръгва надолу :cool: . Колкото по-скоро се отърве от тая дъртоза (Вида), толкова по-малко бръчки
Последна промяна от LazarGanev на чет мар 02, 2017 1:03 am, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Sorry,не съм го видял :sad: / админа да направи картинка: "посипване главата/горната/ с пепел/ ,е може и тази- :butthead: ,ама...на малко хора ще им хареса :? :lol:
zdravcho - специалист
keymaker написа:
тегли въздух от лоената набивка. Когато дебита е по голям успява да навакса ,но при малък въздуха надделява.
Keymaker днес сменях лоената набивка с 4 мм. четири парчета и няма теч от нея, мислиш ли че от там е проблема? Дай решение на този сложен за мене въпрос, просто аз нямам никакво обеснение. БЛАГОДАРЯ
А отвора за обезвъздушаване на охлюва на помпата добре ли е запечатан? От каква дълбочина вадиш водата?
И пробката и отвора за фунията са добре завити, дълбочината е 8м. Помпата служи вярно вече 30год. Проблема е че крана като го отвориш напълно водата тече, но щом го завъртиш наполовина веднага водата спира. Мисля си дали нивото на водата не е паднало и да са се показалаи 1 —2 реда дупки от тръбата и да засмуква въздух
Krass - майстор
Кавитация. Събира се въздух в турбината при нисък дебит.
Krass има ли лечение моя проблем с кавитацията, и ако купа нова помпа дали ще се оправят нещата

Тема "Проблем с градинска помпа ”Вида”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: