• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Hoвoceлckи - майстор
Аз пък имам сериозни опасения, че ще ти се получават опасни джобове при този огромен радиус на дъгите. В случая само ако го направиш с поликарбонат няма да имаш проблеми. Помисли - само отгоре, отстрани - найлон?
Чираче - майстор
plamen6703 написа:
Чираче написа:
На снимката показвам моята скромна оранжерия с размери 6х4 м и височина на обслужваемата част 2 м +още 0,7 м до билото.
За оранжерията имаш поздравления от мен, което е хубаво си е хубаво :supz: :partyman:
Най-после доживях да чуя една добра дума от теб. :lol: Много хубави неща съм направил, но не ги афиширам. Някой може да се комплексира от това. :?
ben84 - специалист
Hoвoceлckи написа:
Аз пък имам сериозни опасения, че ще ти се получават опасни джобове при този огромен радиус на дъгите. В случая само ако го направиш с поликарбонат няма да имаш проблеми. Помисли - само отгоре, отстрани - найлон?
Или ще изплете гъста телена мрежа, под найлона. :partyman:
Чираче - майстор
Мисля, че подобни джобове няма да се получат. Като го направя, ще се види. И тогава ще го мисля....
plamen6703 - майстор
Чираче написа:
Най-после доживях да чуя една добра дума от теб. :lol: Много хубави неща съм направил, но не ги афиширам. Някой може да се комплексира от това. :?
От мен лоша дума не си чул за теб, може да съм споделил, че не харесвам някои неща, но това не е лоша за теб :)
Каквото имаш за показвай, комплексарите да са живи и здрави, света за това е пъстър :wink:
Весело посрещане на Нова година! :partyman:
gnt69 - майстор
Чираче написа:
Мисля, че подобни джобове няма да се получат. Като го направя, ще се види. И тогава ще го мисля....
Със тая конструкция джобовете са готови, не ги виждаш защото го няма найлона. За да нямаш джобове трябва конструкцията да е като на холандско хале с повече железа отгоре да се получат по малки полета. Трябва да има постоянен наклон към земята. Ето моята направена е с един цял найлон, закопан на 50 сантиметра в земята. Никакви допълнителни укрепвания на найлона не ти трябват само трябва да се опъне в топъл слънчев ден, ако е студено при напичане от слънцето се отпуска и започва да шляпа от вятъра. :partyman:
Прикачен файл:
оранжерия.jpg
Чираче - майстор
gnt69 написа:

Със тая конструкция джобовете са готови, не ги виждаш защото го няма найлона.
При добре опънат найлон няма да има джобове. Нямаше ги при плоския покрив, и сега няма да ги има. Но, ако си прав, ще търся решение.
Hoвoceлckи - майстор
Може би наистина найлона ако е армиран и бъде изпънат много здраво ... А дано ...
Изплитането на мрежата ... ще е в движение вероятно (като при мен :wink: ). Пък току виж ни послушал и вземе та опъне някоя (повечко) арматури надлъжно (напречно на дъгите) и по някоя върху тях напречно (паралелно на дъгите).
kr1100 - майстор
на дъгите найлона се закрепва с полутръби. PVC тръба с процеп / питал съм има 2 размера ф 18 и 19 мм - СД Хик Ямбол за Варна.
Поликарбон лист 4мм 2,1 х 6м е 86 лв / Панхим Ст.Загора.
Закрепване - с препокриване от 5-10 см - високата част от страната на преобладаващия вятър. За да не се разпробива листа - отгоре лента широка 25-30мм от сцепен алум . винкел /25 или 30 мм - дограмаджиите го използват този профил. На 6м дължина е и се цепи на 2 на циркуляр бавно и внимателно от 2 ма човека.. За закрепване - пак от дограмаджийския бранш - за Алум. дограма използват Гобр. поцинковани планки / не помня наименованието// За лентата закрепване със самонарезни винтове завити на лентата към Г обр . планка . 2ра Г обр. планка завита на дъгата и с 1 винт М4 или 5 и гайка пристягане. Пример от май месец когато го играх.

Прикачен файл

IMG_20170924_153032634.jpg
gnt69 - майстор
Чираче написа:
gnt69 написа:

Със тая конструкция джобовете са готови, не ги виждаш защото го няма найлона.
При добре опънат найлон няма да има джобове. Нямаше ги при плоския покрив, и сега няма да ги има. Но, ако си прав, ще търся решение.
Найлона може да се опъне добре ама напролет, най добре на лято. Сега е студено и колкото и да го опъваш като се стопли ще се отпусне.
Ако имаш възможност сложи поликарбонатни плоскости, При тях не могат да се образуват джобове. Найлон хубав правят в асенова крепост Асеновград. :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Съединяване на армиран найлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: