пет юни 21, 2019 3:30 pmstotir написа: Двигателя го свалях от коритото и го почиствах, та затова го монтирах първо без нож и пробвах да запаля. То не стана естествено и така го занесох на майстор, та първата му дума беше, че няма да запали без ножа, но не успя да обясни защо. Въпросът ми тук беше защо става такаНожа го играе маховик и помага да се развърти по-добре цялата група!, а иначе машината си пали нормално и работи нормално!
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Djack
- специалист
38 мнения в "Бензинова косачка пали много трудно!"
пишман_майстор
- майстор
ср май 08, 2019 10:03 amDjack написа: Не съм доливал бензин. Проблема с паленето започна след катастрофата.Повечето косачки имат един клин/шпонка на маховика , който се къса при удар/внезапно /ударно спиране на ножа, предполагам е скъсан точно този детайл и се измества маховика, оттам губи центровка и момента на палене се променя. Погледни там ако все още не си я оправил.Мина ми през акъла, да не би при удара да се отлепило някое боклуче от нейде и да е попаднало където не трябва???
vlax
- майстор
пет юни 21, 2019 11:31 pmпишман_майстор написа: Повечето косачки имат един клин/шпонка на маховика , който се къса при удар/внезапно /ударно спиране на ножа, предполагам е скъсан точно този детайл и се измества маховика, оттам губи центровка и момента на палене се променя. Погледни там ако все още не си я оправил.За мойта се съмнявах за подобно нещо.Но като застопоря маховика и при опит да размърдам ножа на ляво и на дясно не усещам никакъв дори минимален луфт.Мисля си ,че не би трябвало да е проблема в клин/шпонката.
пишман_майстор
- майстор
Не може да "усетиш" луфт, дори и с тотално скъсана шпонка. Това не е колело на каруца
vlax
- майстор
съб юни 22, 2019 10:31 amпишман_майстор написа: Не може да "усетиш" луфт, дори и с тотално скъсана шпонка.При мен не беше удар, а натоварване при влизане в израсла по-висока трева.Загасна и до там.Моята я купих втора употреба,може някой да я е удрял преди мен.
Е добре де,да махам ли маховика ?
съб юни 22, 2019 10:31 amпишман_майстор написа: Това не е колело на каруцаЧе аз каруци от 10 години не виждам по нашия край,ти за колело пишеш.Преди 20 години като тръгнех от града към село най мразех сутрин и вечер да ми се пречкат по пътя каруци една след друга,сега няма ни една да покажеш на детето,трябва да го водиш в музея.
пишман_майстор
- майстор
Предполагам на твоята нищо ѝ е нямало, вероятно при теб проблема може да е в механизма за палене и гасене ( вилката която като се дръпне/натисне само тогава работи ) в топло време бронята му се посмачква и жилото не успява да "дръпне" добре пластинката отговорна за контакта палене/гасене . Т.е. "контакта" стои "омасен" и няма искра на свещта. Познава се по по-грубо странично дръпване на самото жило , да отдели пластината, за да запали.
Имай го в предвиди този "феномен", щото ме съмнява, че не се е "оправила" и се сети за писането ми
Виж за искра от свещта , момента на подаване и т.н. Ако не ти се занимава и/или не ги разбираш нещата, занеси я на кадърен мастер покрай теб. Ще я оправят
Имай го в предвиди този "феномен", щото ме съмнява, че не се е "оправила" и се сети за писането ми
vlax написа: При мен не беше удар, а натоварване при влизане в израсла по-висока трева.Загасна и до там.Погледни нещо криво по щангички, пружинки от центробежния регулатор към карба. Може да се е разхлабило болчето на остичката му и да има изместване . Пробвай "ръчно" да подадеш газ на дросела, ако е с помпичка на карба, виж да не е спукана от някой трън. Ако е с автоматичен "смукач" ( който се освобождава при вдигане на оборотите, след запалването ѝ ) виж там как е положението, движат ли се карантиите нормално, затваря ли, отваря ли клапата.
Виж за искра от свещта , момента на подаване и т.н. Ако не ти се занимава и/или не ги разбираш нещата, занеси я на кадърен мастер покрай теб. Ще я оправят
vlax
- майстор
пишман_майстор пишман станах от такива като теб ,че писах тук.Ти как мислиш, дали не съм проверил това онова преди да пиша.Развиване на свеща,искра,продухване,имали гориво,работи ли помпичката за подкачване,луфт в маховика,луфт в закрепването на бобината,пружинките, и т.н.Първо мисля утре да поръчам ремонтен комплект гарнитура и мембрана за карбуратора,така и така е втора употреба и не се знае кога са сменяни, и дали е сменяни досега.От там нататък едно по едно.Като я оправя ще пиша.Това което си писал се отнася не за мен,а за някой който гледа на косачката като модул за постригване на трева.

Тема "Бензинова косачка пали много трудно!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература