Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dragozow - майстор
Такова малко чугунено имах повече от 10 години и след безкрайно печене и две падания отвисоко се разпадна. Купих си пак такова и го ползвам като имам да пека малко. Преди няколко години си купих едно от джанта от OLX, направо е идеално, материала му е хубав и ще изкара много, ползвам го основно него:
https://www.olx.bg/ad/promotsiya-skara- ... 12d1e883e7
На вилата имам и зидано барбекю с голяма скара и чекмедже за пепелта, но го ползвам само като сме повече хора и има много за печене. Някой спомена, че малкото чугунено се пали трудно, не съм имал проблеми. Всичко зависи какво и как си подредил. При мен най-отдолу слагам шишарки, над тях сухи дърва, често и по-дебели. Имам сух спирт, две парченца като сложа някъде и ги запаля няма проблем. Става и с трева, вестници или нещо друго, което се пали и дава много огън за малко време. Сух спирт има в Кауфланд една голяма кутия за 4 лв, на мен ми стига за повече от година. Имам и течна подпалка, нещо си на спиртна основа, пали дори ако дървата са мокри. Като редите подпалките в барбекюто трябва най-отдолу да е най-запалимото за да предаде огъня нагоре към клечките и дървата. Между другото в Кауфланд има едни брикети за барбекю, държат жар поне 3 часа.
kuger - майстор
вт авг 04, 2020 7:08 pmSoviet_Soldier написа:
....Този тип е приличен, компактен, от масивен метал и не е скъп:
Изображение
Те това от снимката ако знаете колко капия /след нея пържоли/ е изпекло ...... Имам го от 6-7 години, последната зима презимува на открито, нищо му няма.
За малко материал паля само в средата, за повече, след като разгори добавям въглища и разстилам из цялото огнище. Гори с часове.
На тия тенекиените им нямам вяра.
шоп - майстор
вт авг 04, 2020 10:05 pmgnt69 написа:
Вземай едно газово и си гледай кефа. Палиш след 5 минути си загрял е печеш.
+1 към мнението. Няма такъв кеф. Бързо, лесно, чисто. Тия дни всяка вечер натискам копчето и печа по една кофа патладжани и чушки. След тях разбира се и мръвка:-)
EDI - майстор
Няма чар в тази газова история.Печенето е ритуал.
Soviet_Soldier - специалист
И аз съм на мнение, че на газ и на ток вкусът не е същия. На дървени въглища храната придобива приятен вкус и аромат.
dragozow - майстор
Газовото няма нищо общо като вкус, за чара да не говорим.
gnt69 - майстор
Аз съм имал и на дърва и на въглища и на ток скари, ама по хубаво от Газовото няма. От година експлоатирам едно газово WEBER-че, толкова барбекю, толкова лесно и толкова вкусно приготвено не съм ял никога.

Прикачен файл

зеленчук 1.jpg

Прикачен файл

кифтета.jpg

Прикачен файл

зеленчук.jpg

Прикачен файл

барбе.jpg
kuger - майстор
пет авг 07, 2020 1:39 pmgnt69 написа:
Аз съм имал и на дърва и на въглища и на ток скари, ама по хубаво от Газовото няма. От година експлоатирам едно газово WEBER-че, толкова барбекю, толкова лесно и толкова вкусно приготвено не съм ял никога.
Не вярвам!
Докато не опитам!
:-D :-D :-D
шоп - майстор
пет авг 07, 2020 1:39 pmgnt69 написа:
Аз съм имал и на дърва и на въглища и на ток скари, ама по хубаво от Газовото няма.
+ 1 и аз съм минал по пътя на електрически, ламаринени, чугунени, дори имам зидано барбекю, но газовото за мен е номер 1.
Вкуса е 100% като на дървени въглища, защото има жив огън и горене на капещата мазнина.
Обслужването е в пъти по-лесно от скара на дървени въглища. Именно затова и американците и канадците са само с такива.
Универсално е. Пекъл съм по 4 пилете или 2 заека едновременно и всичко става уникално на около 150 градуса за 2 часа.

Моето е канадско, чугунено с 3 горелки и по спомен с 17Кв макс мощност на горелките. С една бутилка газ кара една година.

Прикачен файл

SAM_9785.JPG
SAM_9785.JPG (106.13 KиБ) Видяна 4756 пъти

Прикачен файл

SAM_9784.JPG
SAM_9784.JPG (92.65 KиБ) Видяна 4756 пъти
Andri01 - майстор
Е,вкусове разни,но не ти ли замирише малко на пушек,не ми го хвали. А пък ако има поне едно въгленче на пържолката....е върха? :) :partyman:

Тема "Избор на малко барбекю на въглища или дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: