• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 35
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
Тя молдовата можа и да е от пръчка със собствен корен. Тогава не чистиш росни корени.
kr1100 - майстор
вт май 28, 2024 1:44 pmmiroki написа:
Тя молдовата можа и да е от пръчка със собствен корен. Тогава не чистиш росни корени.
Писал е вкоренени лозички.
Офф от 10 пръчки само 5 оцеляха.И във вкоренител ги топих и в топла вода 30гр ги държах докато пуснат коренчета. после в кофички и само 5 оцелели. Всички пуснаха листа и на някои окапаха , разрових корените мижави. На оцелелите корените големички и листата стоят. 3 засадих, остават още 2 да набуча.
А от 4 от турското оранжерийно нищо не оцеля.
Последна промяна от kr1100 на вт май 28, 2024 7:24 pm, променено общо 1 път.
Киррил - специалист
вт май 28, 2024 2:31 pmkr1100 написа:

Офф от 10 пръчки само 5 оцеляха.И във вкоренител ги топих и в топла вода 30гр ги държах докато пуснат коренчета.
А от 4 от турското оранжерийно нищо не оцеля.
Лозови резници ми се получават винаги много добре на обикновена вода в буркан на стайна температура, но доста бавно.
За отговорно прорастване на ценни сортове ползвам само "Клонекс" + кокосови влакна и кофичката се слага в бокс поддържащ 26 градуса, с постоянно овлажняване на резниците. Имам 100% прорастване. Никога 30 градуса!! Не трябва да се допуска малки корени с големи и много листа.
Показвам само каквото ми е останало. Другото беше с много по-добро качество.
За показаното е момент да се пресади в по-голяма кофичка.

Прикачен файл:
Snap7.jpg
Snap7.jpg (75.81 KиБ) Видяна 1461 пъти
kr1100 - майстор
вт май 28, 2024 5:21 pmКиррил написа:
Лозови резници ми се получават винаги много добре на обикновена вода в буркан на стайна температура, но доста бавно.
За отговорно прорастване на ценни сортове ползвам само "Клонекс" + кокосови влакна и кофичката се слага в бокс поддържащ 26 градуса, с постоянно овлажняване на резниците. Имам 100% прорастване. Никога 30 градуса!! Не трябва да се допуска малки корени с големи и много листа.
За температурата си прав .Сега изрових терморегулатора и гледах на каква температура е настроен - 26 градуса.
Писал съм 30 по спомени.
вт май 28, 2024 6:35 amе-1990 написа:
Здравейте.
През март засадих няколко вкоренени лози с цел да станат асми. Аджамия съм и не разбирам. Чета и питам.
Сега сме края на май и гледам, че има с гроздчета. Разбира се, че тия лози на 30 см. от земята грозде не могат да изхранят.
Въпросът ми е ТИЯ ГРОЗДЧЕТА НЕ ИЗТОЩАНАТ ЛИ ЛОЗИТЕ И НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ ДА ГИ ПРЕМАХНА?
Тия с гроздчетата са сорт "Молдова".

Благодаря на всички, които ми отговориха. Гроздчетата ги махам, но разбрах, че трябва малко да разровя и да премахна росните коренчета, ако ги има.
Още утре го правя.
miroki - майстор
ср май 29, 2024 1:01 pmе-1990 написа:
Здравейте.
През март засадих няколко вкоренени лози с цел да станат асми. Аджамия съм и не разбирам. Чета и питам.
Сега сме края на май и гледам, че има с гроздчета. Разбира се, че тия лози на 30 см. от земята грозде не могат да изхранят.
Въпросът ми е ТИЯ ГРОЗДЧЕТА НЕ ИЗТОЩАНАТ ЛИ ЛОЗИТЕ И НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ ДА ГИ ПРЕМАХНА?

Благодаря на всички, които ми отговориха. Гроздчетата ги махам, но разбрах, че трябва малко да разровя и да премахна росните коренчета, ако ги има.
Още утре го правя.
Ако вкоренените лози, значи вкоренен резник, без да е ашладисан. Няма ашлама, няма росни корени.
Росните са тези над ашладисаното. Така, че ако е така, нищо не прави с корените.
ср май 29, 2024 1:43 pmmiroki написа:
ср май 29, 2024 1:01 pmе-1990 написа:
Здравейте.

Още утре го правя.
Ако вкоренените лози, значи вкоренен резник, без да е ашладисан. Няма ашлама, няма росни корени.
Росните са тези над ашладисаното. Така, че ако е така, нищо не прави с корените.
Благодаря, miroki. Ценен съвет, че току виж съм нарязал и коренчетата по-надолу.
Преди няколко години ти ме научи как да варя самогон от жито. И да днес практикувам. :yawinkle:
vlax - майстор
ср май 29, 2024 2:56 pmе-1990 написа:
Благодаря, miroki. Ценен съвет, че току виж съм нарязал и коренчетата по-надолу.
Преди няколко години ти ме научи как да варя самогон от жито. И да днес практикувам. :yawinkle:
Той е написал книга,но не знам защо не я предлага и на нас тука. :? Не сме въздържатели. :)
:partyman:
miroki - майстор
Мерси.
Еми пуснах обява и във фейса и в другия форум. Само дето печатат изборни флаери и реклами сега и чакаме.
gogo7777 - майстор
И аз мъча една лоза да стане асма ама нещо не ми се получава. За 7-8 години ей го резултата. Чудя се да правя ли изобщо асмалък или да я махам.
Снимки, след малко :)

ПП....снимал съм и химията, която сложих тая година.
Прикачен файл:
Screenshot_20240602_100254_Gallery.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_20240602_100313_Gallery.jpg
Прикачен файл:
[attachment=1]Screenshot_20240602_100327_Gallery.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_20240602_100345_Gallery.jpg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4