Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dragozow - майстор
чет май 30, 2024 10:08 amimegogo написа:
не че нещо ама почти 1000 лв за 25 куб машина според мен е множко една от най-известните в този клас oleo mac sparta 250 e 500 лв което според мен е максимума за такава машина в бюджет от 1000 бих загледал Щил , Хускварна олео мак но 35 куб
Това е профи машинка, не гледай кубатурата, справя се завидно добре като по-голяма машина, но същевременно е много лека и балансирана. Иначе в момента има Echo модел за 500 лв на промоция, но е далеч от тази. Има и Husqvarna 553RS пак на промоция за 999 лв, но тежи два пъти повече. SRM-3021TES/U също е толкова пари и е много зла машина.
емовлаха - специалист
Българското видео е абсолютно негодно нищо не се разбра и чу, и двете машини бяха на равно .

Това Видео трябва да съм поствал в другата тема

Сравнение със промените на предавката
Здравейте,

Обмислям да си купя моторна коса (най-вероятно бензонова) за поддръжката най-вече на една овошна градина, която е оставена на произвола на съдбата, а искам малко да я приведа във вид. Бурените не би следвало да са от най-жилавите. Най-досадните сигурно ще са троскота и резенето. Но като цяло не очаквам много да товаря машинката. Сигурно ще види употреба не повече от 3-4 пъти в годината.

Та оглеждам марките по родните сайтове и някои от коментарите във форума за насоки. За сега се двоумя между някой евтин Raider или някое Daewoo, понеже видях тук добри отзиви за здравината им.

Някой обаче има ли коментар относно качеството на косите на Yamamoto (YAMAMOTO YBC-57 по-специално)? Виждам ги тук там на промоция, комплект с какви ли не ножове, "японски" уж. Цена за около 200 лева точно между Raider и Daewoo. На теория добра оферта, но малко ми звучи твърде хубаво, за да е истина.

Благодаря предварително за отговорите.
imegogo - специалист
определено загледал 3021TES/U за 120 лв отгоре е доста повече машина от по-малката като мощност стъпва на 35 куб а 6 кг
dragozow - майстор

Код: Избери всички

Българското видео е абсолютно негодно нищо не се разбра и чу, и двете машини бяха на равно . 
Обърках видеото, иначе същия човек тества и при нас, Jan Maes, определено много светнат и може да ти говори за един карбуратор два часа, защо е така и онака.
Да, и 3021TES/U също е вариант. След като изгледах второто видео, което е доста показателно, се запитах защо всички брандове не правят коси с голям въртящ момент, а само ECHO са се сетили?
dragozow - майстор
Имат много патенти и разработки, не са голяма фирма в сравнение с Husqvarna и Stihl, към момента имат 4 завода в Япония, този в Китай го затвориха миналата година и се концентрират само в Япония. Всичко им е много педантично, машина от всяка партида се тества 300 часа на максимални обороти, ако не издържи, машините не излизат от завода. От тази година прескачат Zama и Walbro и започват сами да си правят карбураторите. Дори новата им филтрираща система на някои машини е направена така, че ако свалиш капака и сипеш две шепи трици, а след това запалиш машината и дадеш няколко пъти газ и отвориш да видиш филтъра, абсолютно чист е. Машините им не са много познати у нас, но имаме фирми, които като купят веднъж, купуват само Echo.

Не искам да ви продавам нищо тук, но ето аргументи.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ECHO?
100% Произведени в Япония
5 години гранция за любителска употреба
2 години гаранция за професионална употреба
Над 75 години история. Основана 1947 год.

Иновации представени от ECHO за първи път в света:
1960 год -Първият храсторез носен на гръб
1965 год - Първият моторен трион с антивибрационна система
1969 год - Първият тример с двутактов двиганел
1975 год - Първата въздушна метла носена на гръб
1978 год - Първата въздушна метла носена в ръка
1981 год - Първият двуцилиндров моторен трион
1992 год - Първата система за засмукване и раздробяване за монтаж към въздушна метла
1998 год - Първият 4Т микс двигател
2002 год - Първият стартер с допълнителна пружина намаляваща усилието
2016 год - Най-леката професионална бензинова кастрачка в света, CS2511TES -2.3 кг.
2018 год - Първият моторен трион с напълно автоматичен смукач, CS3510AC
2020 год - Най-леката професионална акумулаторна кастрачка в света, DCS 2500 - 1.6 кг.
2021 год. - Най-лекият професионален моторен трион, CS4310 SX - 4.3 кг.
чет май 30, 2024 4:20 pmdragozow написа:
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ECHO?
Как стои въпроса с резервните части и консумативите, все ще се наложи някога? За хуска има под и на път, за ехото нищо не ми попадна в нета.
емовлаха - специалист
От мен толкова надявам се да съм бил полезен. От 480р качен клип, съжалявам Калояне на телефон не се вижда
dragozow - майстор
чет май 30, 2024 5:43 pmГошката написа:
чет май 30, 2024 4:20 pmdragozow написа:
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ECHO?
Как стои въпроса с резервните части и консумативите, все ще се наложи някога? За хуска има под и на път, за ехото нищо не ми попадна в нета.
Има, каквото няма, идва бързо. По-скоро въпроса е как стои въпроса с частите за Husqvarna, за резачките се намират разни неща по дилърите, но в склада няма. Може да поръчаш, но не знаят кога ще дойдат, от години е така, но в България са сложили главен дилър, който е неадекватен. Ще дам пример, стартера за 553RS освен, че е 140/150 лв го няма от месеци, не става от друга машина, продали са хиляди моторни коси, това е вероятно най-продавания модел последните 3 години. Аз имам, но не съм ги купил от тях. Всичко се чака, като влезна в сервизната програма и цъкна даден модел, 2/3 от частите не са налични. Някои идват след 5 месеца, аз получих едни брадви, които бях поръчал преди... 14 месеца. Такива работи, но клиента идва, отваряме схемата и казва, трябва ми това. Цъквам, няма го, обадя се, не знаят кога ще го има. Взема капаро, клиента дойде да се сърди, върна парите и срамувам заради някакви тиквеници. Поръчам нещото без да взема пари, като дойде след половин година, клиента вече си е намерил, имам една камара непотребни части.

Тема "Избор на моторна коса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: