• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ina84 - специалист
Благодаря много!Разсадът е засят.Сега чакаме седмица да видим резултатите.Засях Биволско сърце и Розов Хоумстед.Имате ли опит с тези сортове?
Stefan_62 - майстор
ina84 написа:
Благодаря много!Разсадът е засят.Сега чакаме седмица да видим резултатите.Засях Биволско сърце и Розов Хоумстед.Имате ли опит с тези сортове?
Аз сея /или купувам готов разсад/ от сортовете "Прекос", "Наслада" и "Рила" и съм доволен от тях, но тази година засях вместо "Рила"-"Розов блян". Мислех си и за "Биволско сърце", но понеже е основно салатен сорт се отказах, но сигурно ще си купя 10-на корена готов разсад /за по вкусна салатка/ :lol: Ти явно наблягаш на салатните сортове и едрината на домата :lol:
stiv1961 - майстор
"Биволско сърце" за мен е много хубав сорт/ салатен/. Миналата година имахме десетина корена и останах доволен от реколтата :-D , но бях взел готов разсад. Другите бяха ,,Наслада", също много хубав сорт, но пак готов разсад. А бе тук на село един приятел има оранжерия и винаги от него си взимам разсада за всички зеленчуци, защо аз да го подготвям като той ми го дава на символични цени. Мързел, а? :-D
VLADO66 - майстор
Аз те съветвам да засееш още 2-3 сорта,защото зависят от почва,надморска височина,слънце и т.н.После като ги прехвърлиш в кофички и в градината си ги надпиши/в градината на схема естествено/ и виж кой сорт ще ти даде най-много и най-вкусно.Като пикираш в кофички една седмица преди засаждане ги изкарвай през деня навън да се "опекат" и аклиматизират.Остави си и резервни стръкове ако някой не се хване.Аз ги садя като между редовете изкопавам траншея която пълня с вода при поливането.Садят се като изкопаеш една около педя дълбока дупка,като в нея слагаш растението както е извадено с пръстта от кофичката легнало.Вадят се лесно като преди това полееш леко колкото да навлажниш пръстта в кофичката.Пръстта представлява торф и пясък около 1:1.Пикирането става като ги садиш в кофичката по 2 растения.След засаждането се полива хубаво всеки ден призори докато се окомушат и тръгнат.Вечер не се полива защото растенията са се напекли.Внимавай като поливаш да е в основата без да мокриш растението.При засаждането слагам прясна оборска/птича тор.
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
А бе тук на село един приятел има оранжерия и винаги от него си взимам разсада за всички зеленчуци, защо аз да го подготвям като той ми го дава на символични цени. Мързел, а? :-D
Не бе Чена "бизнес" :lol: Аз сащо рядко правя разсад /от домати/ и си копувам готов/от друго си го правя сам/, но ако и аз имах приятел да прави разсад на далавера :lol: и аз нямаше да се занимавам с глупости :lol:
ina84 - специалист
Градинката е много малка и ще сея само за салата-домати,краставици ,пипер,подправки,тиквички,репички и марулка.Да има за ракийката :partyman: .Чудя се и за едно патладжанче,но ще видим.То за буркани така или иначе купуваме,но за салатка да има от градината.Ей,нямам търпение да се стопля! :supz:
stiv1961 - майстор
ina84 написа:
Градинката е много малка и ще сея само за салата-домати,краставици ,пипер,подправки,тиквички,репички и марулка.Да има за ракийката :partyman: .Чудя се и за едно патладжанче,но ще видим.То за буркани така или иначе купуваме,но за салатка да има от градината.Ей,нямам търпение да се стопля! :supz:
А мойта марулка вече е почти готова :-D , и зеления лук. Април месец ще си пия ракийката с прясна салатка :supz:
Stefan_62 - майстор
ina84 написа:
Ей,нямам търпение да се стопля! :supz:
Шъ са стопли скоро още малко :lol: , но най-важното е на лято да има салатка за ракийката :partyman: :lol:Абе щом ще сееш толкова зеленчук, явно не е много малка :lol:
Последна промяна от Stefan_62 на пет фев 22, 2013 12:54 pm, променено общо 1 път.
ina84 - специалист
Днес щях да сея марулката под найлона,но вали.Поне разсада е голям и се надявам да стане бързо.Надявам се също за април ,но дали ще остане ракийката не се знае :drinkers:
Stefan_62 - майстор
ina84 написа:
Днес щях да сея марулката под найлона,но вали.Поне разсада е голям и се надявам да стане бързо.Надявам се също за април ,но дали ще остане ракийката не се знае :drinkers:
Трябваще есента да я засееш, че за Април да е готова :lol:, а като има салатка ще се намери и ракийка :drinkers:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: