• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stonesour - специалист
пръскат си китайците от 20 лв., кой какво ще да си говори. за хоби работа са ок. нито дюза ми се е запушвала, нито с помпа съм имал ядове. 3 такива имам (едната е за дядото :lol: ), включително такава синя. на нея кофтито е, че пръчката е къса и не става за високи дръвчета.
iivanov - майстор
То за пръскането и медните пръскат - въпросът е , как пръскат. Миналата година с дядото пръскахме рамо до рамо.Той с неговата от 20 лв , аз с моята от 100. Първо , той помпеше много по-често, второ, разтвора му свърши доста преди моя. Всеки може да си направи сметка, колко струват препаратите и за колко ще си избие тези пари. Аз ги избих за няма и сезон.
Хамалогията я оставям настрана. :partyman:
stonesour - специалист
никой не оспорва, че по-скъпото е по-добро, въпроса е колко пъти пръскаш в годината и какво.
има и друго, ако китаца не ти рентабилен, дали няма да е по-рентабилна моторната пръскачка, вместо матаби-то.
iivanov - майстор
Моторната пръскачка е хубаво нещо , но пак опираме до маркови и китайки. А марковите са си скъпички. Най евтините са около 800 пари . И не, за моите нужди не е рентабилно. Имам всичко на всичко към 70 дръвчета.
stonesour - специалист
аз имам 20-ина дръвчета и 30-ина асми общо. :mrgreen:
взел съм си по една пръскачка от 20 лв. за всеки двор, да не ги разнасям и си свиркам.
wpw - специалист
Аз си взех на Матаби модела супер гриин 12. Много съм доволен, много по-малко разтвор е необходим от преди, има ралични налягания при пръскане с инсектициди и фунгициди, на фини капчици прави направо мъгла... Много съм доволен! Цената и беше 86 лева, но смятам, че си заслужава. Успех на всички с пръкането и растителната защита, макар, че както се казва във войната с плевелите - певелите ще победят.
no4a - помощник
Здравейте!Някой ползвал ли е акумулаторна пръскачка?Чудя се каква да купя на баща си-моторна или на батерии.Ако ще е моторна ще е от "по-хубавите" китайски :) Моля за съвет! http://www.emag.bg/akumulatorna-pr-skac ... 85-05qm24q
timo1 - специалист
Аз ползвам същата,перфектна е,но е само за течни препарати.
no4a - помощник
Благодаря за отговора!А вярно ли е ,че батерията издържа само 3ч. и половина?Баща ми има около 6 дка лозе.Незнам дали ще му върши работа.Трябва му налягане и по-продължителна работа.Чудя се и колко живот ще има батерията.
timo1 - специалист
Здрасти,издържа повече батерията,аз като почна сутрин правя 5 часа без да спирам,докато хапвам на обяд я зареждам за около час и пак...
Батерията зимата като не се използва помпата е добре поне веднъж да я дозаредиш,ако лозето ви е далече пък спокоино може да му вземеш още една батерия.Иначе нашата е на повече от 6-7 години и едва оня ден купих нова батерия и тогава момчето ми каза че трябвало да се дозарежда зимата. :mrgreen:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Гръбна пръскачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: