• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 19
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
Вместо моторна коса вземи и си бодни една тръба в земята че да рахатясаш.
:partyman:
kuger - майстор
hidrazin написа:
Вместо моторна коса вземи и си бодни една тръба в земята че да рахатясаш.
Нещо не мога да захапя, какво ще ми помогне тръба в земята против бурените в комшиите?
hidrazin - майстор
Нищо. Ще имаш независима вода.
kuger - майстор
hidrazin написа:
Не "олду" /мамка му, ще науча тюркиш/, няма смисъл :-D , подземна вода има, но.... няма смисъл.
hidrazin - майстор
kuger написа:
... подземна вода има, но.... няма смисъл.
Това пък аз не мога да го разбера?
kuger - майстор
hidrazin написа:
kuger написа:
... подземна вода има, но.... няма смисъл.
Това пък аз не мога да го разбера?
Ами, остарях, днес се оказа, че не мога да вдигна туба от 30 литра :sad: Колко ще остана на село Господ ще реши, просто не си струва да инвестирам в нещо, де няма да го ползвам, а и децата ми.
hidrazin - майстор
kuger написа:
...днес се оказа, че не мога да вдигна туба от 30 литра ...
Аз пък никога не съм обичал да вдигам такива туби. Веднъж преди 10-тина година се наложи да вдигам такива 10-тина броя.
Още го помня и съм си обещал да не го правя повече. :-D Я по ведро бре.
nikolson - майстор
kuger написа:
hidrazin написа:
Не "олду" /мамка му, ще науча тюркиш/, няма смисъл :-D , подземна вода има, но.... няма смисъл.
Погледни го така. От спестеното от питейната вода ще събереш и пари за коса(чка). А и поливката ще е по-качествена. И няма да зависиш от ВиК.
ivanovbg - майстор
valpen написа:
В случай че резултатите докажат употребата на „.......циди” и мин.торове, аз ще възстановя заплатената от Вас сума и ще се извиня публично на читателите на форума.
А къде съм казал, че имаш??? Говорех за естествена тор(лайна), а не изкуствена.
Иначе за торенето прочети примерно тук и се загледай в бурето http://www.agrobio.bg/bactofilb.html Ще ти стане ясно,че минералните торове са коректив, а не основно торене както ти си мислиш. Просто не можеш да накараш кравата да сере това което трябва на растението и съответно някои от веществата са в доста по висока норма което води до преторяване.

Говорех за това, че в ежедневието си ползваш и консумираш постоянно изкуствена химия и да си мислиш , че само с някакви уж чисти домати правиш нещо си е самозаблуждение.

Не ми отговори къде са доматите - в София ли? Ако да, то помисли колко са чисти като въздуха е замърсен?

По снимките ми се гледат болни и засега само сухото и топло време ги спасява. Едва ли ще е така след първия дъжд. Дано не съм прав и само качеството на снимката да ме подлъгва. Забележи как жилките на листата са хубаво зелени, а между тяхима и жълто и кафяво... Не те съветвам и да пръскаш сега, защото само ще навредиш повече.
Трябва да премахнеш листата на доматите до първата китка. Много са ошумени и не могат да се хранят добре. Трябва да знаеш,че 70% от храната на растенията е въздуха. Затова се осигурява и добро проветрение. Както при човека 90 % от болестите идват от неправилно хранене.

Както казва един добър приятел земеделец: За да не пръскаш, първо трябва да се научиш да пръскаш.

И както ти казах - грешно ме разбираш какво ти казвам.
Svetoslavoff1 - майстор
" За да не пръскаш, първо трябва да се научиш да пръскаш."
Е те това съм го изстрадал на собствен гръб :)
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 19

Тема "Домати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: