Мернах електромагнитен клапан на Зита, който работи без налягане - това ли имаш предвид?
Има и големи но цените...

themask написа:Другари,Защо си усложняваш системата ? Не е ли по удачно да сложиш един преливник на бидона който да отива в канала и няма да са ти необходими клапани управление и т.н.
Имам следната чуденка относно поливната система, или по-точно пълненето на 1кубиковия бидон, който ползвам. Опитах се да изобразя системата, както е в момента:
Каква е идеята - сложих 2 електромагнитни клапана на двете разклонения (едното пълни бидона, другото отива към канализацията) и един ел. поплавък в самия бидон. Водата от сондажа се използва за топлене на бойлер с термопомпа, след което отива към бидона. Когато той се напълни, излишната вода отива в канала. Поплавъкът има нормално отворена и нормално затворена верига, които съм свързал към двата клапана - когато се затвори единия се отваря другия.Прикачен файл:Polivna.jpg
themask написа:Понякога се чудя защо хората се опитват да намерят сложно решение при наличие на далеч по-просто. Може би така се трупа опит.1.Не е заради опита. Просто са прости.... Дано си ме разбрал...
Благодаря на hidrazin и tysonlkr за мненията!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: