• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пет апр 12, 2019 4:05 pmanimi2006 написа:
Т.е. тази, потопяемата, на Гардена става? Така ли? Извинявам се, но съм жена. Сега сегурно съм предизвикала съжалителни усмивки... но, аз се оправям добре с техниката. Купувам си бормашини, винтоверти и т.н.... но наистина все още не съм много наясно с помпите и параметрите. Иска ми се да е до 150 лв. и да си седи в кладенеца, да не ми е жал ако я откраднат и да не се вижда отвън. За това предпочитам потопяема.
Прочети на Хидразин мнението, писал е преди мен.
viewtopic.php?f=29&t=56428&sid=c379e467 ... 90#p972816
Такъв тип помпа ти трябва.
Лидлската, дето си я купих, от този тип. Спуснах я в кладенеца, над водата.
Пиши запитване на Лидл! Може да имат в някой филиал налична и ще ти я пратят в удобен за теб магазин.
Помпата съм я закачил на въже и съм я спуснал долу. Предварително се пълни с вода.
Самозасмукваща е.
Жина с винтоверт!!!
Сига ш' са надувами ли?!!
Не е ли то с къртача...
hidrazin - майстор
чет апр 11, 2019 8:12 pmanimi2006 написа:
... Кладенецът е дълбок 6,2 м. ... и ще се полива на около 10 - 15 метра нагоре...
За последен път го казвам - тази китайска Gardena 1740-20 не ти върши работа.
Ей ти каква характеристика има.
Като я пуснеш в кладенеца, то до него ще имаш доволно вода.
На 10 метра нагоре ще имаш малко вода, колкото да не е хич.
На 15 метра нагоре ще имаш НУЛА вода.
Прикачен файл:
Помпа гард.jpg
Помпа гард.jpg (110.97 KиБ) Видяна 1726 пъти
Трябва ти помпа която изглежда така, а какво те устройва като цена и визия няма никакво значение...

Изображение

:partyman:
animi2006 - специалист
пет апр 12, 2019 5:51 pmhidrazin написа:
чет апр 11, 2019 8:12 pmanimi2006 написа:
... Кладенецът е дълбок 6,2 м. ... и ще се полива на около 10 - 15 метра нагоре...
За последен път го казвам - тази китайска Gardena 1740-20 не ти върши работа.
Ей ти каква характеристика има.
Като я пуснеш в кладенеца, то до него ще имаш доволно вода.
На 10 метра нагоре ще имаш малко вода, колкото да не е хич.
На 15 метра нагоре ще имаш НУЛА вода.

Помпа гард.jpg

Трябва ти помпа която изглежда така, а какво те устройва като цена и визия няма никакво значение...

Изображение

Благодаря! Писах на сайта на Лидл. А ако те нямат наличност какви параметри да гледам и ако ми дадете и линк към.някой не много скъп модел по Ваше усмотрение ще е супер. А и маркучък - горния, може ли да е по тънък от зададеното или стриктно трябва да се спазва размера?
hidrazin - майстор
пет апр 12, 2019 6:04 pmanimi2006 написа:
А и маркучък - горния, може ли да е по тънък ...
Не, маркучък трябва да е дебел. :-D
Сега сериозно, входния маркуч или тръба трябва да е колкото е предписано - обикновено 1" (един цол).
Ако е по-тънък се получава кавитация която казано разговорно еб@ва маата на помпата.
Не веднага но сигурно. Ей ти един готов маркуч комплект със всичкото.
Ето ти една съвсем прилична ПОМПА от която съм доволен пък има резервни части за тях.
Не така стои въпросът за най-евтините - еднодневки и като се строши нещо я хвърляш.
Дано да се намери помпа от Лидл. Има 4 метра смукателен маркуч с нея.
animi2006 - специалист
пет апр 12, 2019 9:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
Дано да се намери помпа от Лидл. Има 4 метра смукателен маркуч с нея.
Дано! На WILO ми идва доста скъпо като се има предвид, че ще я зарежа на вилата...
koveslav - майстор
чет апр 11, 2019 10:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
вади вода от 22- 23 метра...
Колега тези метри дълбочина ли са?
hidrazin - майстор
пет апр 12, 2019 10:58 pmkoveslav написа:
Тези метри са ... таратанци.
Ама той и колегата ти няма общо с ВиК-то... :-D
Тоя китайски т@шак си е откровен китайски т@шак...
То и затова е само с някакви си смешни 4 метра маркуч.
Толкова е калпава че не мое да засмуче поне като Вида от 7-8 метра...
P.S. Ама кой ли съм аз че да спирам хората да си купуват болуци??? Аре лека... :oops:
preslav - майстор
Нямам кладенец, респективно нямам помпа за кладенчова вода. Не съм и специалист по помпите, но си има прости правила, с които всеки трябва да се съобразява. В случая първото и най-важното е, че помпата не е торба с камъни, която да цопнеш във водата и да не я вадиш от там - няма как да се купи нещо (при това евтино) да се удави в кладенеца и да се ползва 2-3 месеца в годината. Второто правило (от обща култура) е, че всички помпи се справят по-лесно с изтласкването, а засмукването и на най-качествените помпи (от този тип) е лимитирано от някакви си малоумни физични закони, които някой си е нямал работа и ги е открил преди много, много години - къса ми е паметта, ама май лимитът (и то на теория) е 10 м. На практика и най-добрите помпи трудно се справят с изпомпване на вода от повече от 6 м. т.е. спускането на помпата до водното огледало е задължително в конкретния случай, който не е напълно известен.
По отношение на цената нека не забравяме, че "всичко, което не е китайско, не е оригинално" - за определени неща и аз залагам на евтиното, за дюнера обаче избирам най-скъпия.
пет апр 12, 2019 10:58 pmkoveslav написа:
До огледалото.
Хидразине, Аксаково, "Ил. Димитров" 28. Заповядай, виж и после искам сам да се порицаеш, форумно. Ако има мъничко чест, останала в тебе. ...инак жув и здрав!
Има колега от форума дето го знае, кладенеца.
Хем ши видиш и колко нямам общо с кото и да е.
Китаеца в момента ми захранва къщата, през Scala 2, пак китайска.
И зимѝ да си гледаш сериозно работата, а!
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Бибо или помпа "Вида"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: