• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 38
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
вт май 12, 2020 10:12 amVirtex написа:
Който е доволен от неговата акумулаторна пръскачка може ли да сподели модел, цена и евентуално препратки ?
По-назад съм писал каква купих миналата година - Premium 16 литра.
Гледах в нета и ходих по магазините да видя на живо.
Като цена и изработка мисля е добре. Самара е удобен.
Важно - гледах в Багира-та едни жълти. Пластмасата им е скапана и още на пипане се усеща че подлежи на лесно спукване.
На тоя Premium пластмасата е читава - гладка и еластична.
Тези дето са по-скъпи в диапазона 80-120 кинта че и нагоре, реално са същите като карантия - помпа и акумулатор от тези масовите за UPS.
Premium 16 - в момента го има в онлайн магазин за 62 кинта с 3 години гаранция (не знам дали важи за акумулатора).
Иначе в Багира е 99 кинта, Емаг 80 кинта, Практикер 100 кинта...
:partyman:
P.S. Миналата година така направих - огледах ги в Багира а си поръчах онлайн. :-D
И с доставката пак ми легна 20-тина кинта по-малко.
preslav - майстор
вт май 12, 2020 10:12 amVirtex написа:
Който е доволен от неговата акумулаторна пръскачка може ли да сподели модел, цена и евентуално препратки ?

Обмислям да се оборудвам с такава, защото засега моторна е неоправдан разход - малко лози, 3 по-големи плодни дървета :)

И най-вече бих се радвал да се сподели колко време са използвани и дали има шанс да изкарат повече от 2-3 години.
Кауфланд, 3 години гаранция, 60 лв. - след 3 години ще си е платила парите. PREMIUM 16 л. с оловен акумулатор.
Virtex - майстор
Ясно, мерси. Ще взема някои сайт, понеже в кауфланда не ги виждам из брошури. Може на място да има, ще проверя.
hidrazin - майстор
вт май 12, 2020 10:07 pmVirtex написа:
...Ясно, ...
Само една подробност която забравих да спомена по-горе.
Като я купиш и разопаковаш вземи да я обърнеш с дъното нагоре.
Отдолу има пластмасов капак който скрива карантията - акумулатора и помпата.
Капака май се сваляше с няколко винтове за пластмаса. Развий ги и свали капака за да огледаш.
Акумулатора се придържа за дъното на пръскачката (не за капака на дъното) с една пластмасова скоба завита с винтове в пластмасата.
При мен не бяха завити но пластмасовата скоба и даже винтовете си се търкаляха там, под капака.
Работа за 5-10 минути а може и при теб да е О.К. Не пречи да погледнеш.
:partyman:
Virtex - майстор
Мерси, ще го имам предвид когато я взема.
Virtex - майстор
Хидразине, тази гледал ли си я за мнение :

www.youtube.com/watch?v=p-BPE6Q_5e4

www.youtube.com/watch?v=MHD0vkjboOk

Също така на Premium-a зареждането директно с 220V в самата пръскачка ли става ?
preslav - майстор
ср май 13, 2020 10:29 amVirtex написа:
Хидразине, тази гледал ли си я за мнение :

www.youtube.com/watch?v=p-BPE6Q_5e4

www.youtube.com/watch?v=MHD0vkjboOk

Също така на Premium-a зареждането директно с 220V в самата пръскачка ли става ?
На Премиума зареждането е точно като на тази - адаптер с индикатор (светодиод светещ в червено или синьо). Аксесоарите са точно същите + един разпръсквач за дръвчета, който е много удобен. Копчелъците са същите. Мисля, че на гръб е по-удобно отколкото на колела.
Virtex - майстор
Този модел уж може и на гръб и на колела, затова го загледах като възможност. Иначе обмислям да взема премиума, защото (изрично отбелязвам в кръга на шегата) ще мога да се оплаквам от хидразин за качеството ако стане нещо :-D :-D
preslav - майстор
ср май 13, 2020 11:43 amVirtex написа:
Този модел уж може и на гръб и на колела, затова го загледах като възможност. Иначе обмислям да взема премиума, защото (изрично отбелязвам в кръга на шегата) ще мога да се оплаквам от хидразин за качеството ако стане нещо :-D :-D
Няма да можеш да се оплакваш - както вече каза Хидразин, "карантията" на всички пръскачки е една и съща, разликата е в качеството на пластмасите, от които са направени корпусите.
Аз лично, предпочетох оловния акумулатор заради елементарната му поддръжка, масово разпространение, ниска цена при евентуална подмяна. Помпите са доста дълговечни, не обичат работа на сухо и не понасят замръзване, иначе са елементарни, доброто измиване след работа е достатъчно за дълговечната им работа. Единственото нещо, с което не съм съгласен е купуването Онлайн - в Кауфланд няма размотоване при рекламация, няма шматкане по сервизи, носиш, връщаш и не се обясняваш. Аз взех пръскачката за 60 лв. малко преди това е била на промоция, не знам на какви пари - това са 20 лв. за всяка година от гаранцията или под 4 кутии цигари, които изпушвам за 2 дена, дали си струва колебанието? И не на последно място - изобщо не се шегувам, че пръскачката е толкова удобна, че я ползва булката, вярно с 5 кила разтвор, но сама си сменя дюзите, сама си приготвя разтвора, сама си я ми, зарежда батерията и прибира машинката.
Andri01 - майстор
Така е! Човек като се жени,трябва да си отваря очите,не дюкяна!!
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 38

Тема "Гръбна пръскачка на батерия или скъпа механична" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: