Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
нед мар 24, 2019 3:47 pmpreslav написа:

Пробвай тези ...... mentha-spicata не съм ползвал услугите им, но защо пък да не ти се получи, най-малкото си имат телефон.
Заръчах онлайн. И други работи, че тя спицата левче, транспорта още 4ри спици.
Благоверната донади услужливо де.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
По обяд отскочих до нивата, че ми дадоха цариградско грозде, френско грозде, малини и лозови пръчки..... мързелешката насадих 15-20 малини, не разбрах кое грозде кое е, но от едното имам вече 2 хващащи окото храста, а другото го насякох с лопатата и 6-7 излязоха. Лозе за асма и аз не знам де и как наслагах, ще е виц, ако се хване. Грахчето ми вече прилича на себе си. Сях го миналата седмица, ама покиснах семето малко във вода. И бях наръсила някакви житни, ей-тъй, за зелено, покарало и то. Мерак имам, ма не ми се баш получава ходенето на нива , ма каквото стане. Забравих копър семе и сега ме е яд
preslav - майстор
https://www.agro-consultant.net/zemedel ... omati.html
Притесняват ме минималните температури, които са посочени в тази статия - няма как да поддържам температури над 10 градуса в полиетиленов тунел.
Някакви мнения, препоръки или успокоения по въпроса?
Иначе при семки заложени на 22-3 Февруари и изникнали след 7-10 дни съм си готов за пикиране, дори започвам да закъснявам.
Абе луда работа било това градинарство, 'се си е друго да си сипеш едно или както казват казаците "лучше водку пить, чем воевать и вспоминать за мамины заботы, и белые костюмы надевать"
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон мар 25, 2019 4:40 pmpreslav написа:
https://www.agro-consultant.net/zemedel ... omati.html
Притесняват ме минималните температури, които са посочени в тази статия - няма как да поддържам температури над 10 градуса в полиетиленов тунел.
Някакви мнения, препоръки или успокоения по въпроса?
Иначе при семки заложени на 22-3 Февруари и изникнали след 7-10 дни съм си готов за пикиране, дори започвам да закъснявам.
Абе луда работа било това градинарство, 'се си е друго да си сипеш едно или както казват казаците "лучше водку пить, чем воевать и вспоминать за мамины заботы, и белые костюмы надевать"
Голям забава е, нали :-)
Не се втелявай с тия 10 градуса. Ма то отвий, то завий ... пък после и калявай...не са толкоз лигави, ще оцелеят и ще ги калиш едновременно.
Аз сея късно, направо в кофички и без занимавки миналата година настигнаха тукашни обгрижвани... та не е точно до градуса и до секундата цялата галимация
preslav - майстор
Разговор между пилотите в турската авиация (пресъздаден от КЕЧаджия).
Аркадаш, аркадаш, аеропландъ, маъна йок. Кураж вар му, сиктир ръчка, абакалам.
Та и аз си давам кураж, ама ръчката я няма - май ще има доста припаднали доматИта, освен ако няма. Утре шъ съ мятаме, булката шъ скубИ, аз ще гледам умно и ще го играя товарач.
kr1100 - майстор
пон мар 25, 2019 3:32 pmn_a написа:
малини -ще се хванат поливай ги, ако се засуши. / надявам се,че си постригала корените :?
-Лозе за асма и аз не знам де .. Аз копая яма около 40х40 см и поне 50-60 см дълбока.Слагам тор и онръщам ямата с пръст да се размеси торта. Слагам лозичката и гледамм ориентирането на издънката. Ако е дълбоко досипвам пръст.Снадката/ присаденото трябва да е над нивото на почвата досипвам пръст. отъпквам и поливам.Заривам. Нуча 1 тръба 60 см фълга зарязана по ъгъл долу ф 50см /пасва на туби мин вода 10-11л/.Забучвам 1 дълъг прът. арматура до конструкцията горе за повеждане на лозата. Засипвам с пясък върха на лозичката и захлюпвам ч туба от мин вода без дъно.Пръта минава през отвора на тубата, , а от страни подпирам тубата с колчета да не се мести от вятъра. като се постопли - нач. на април реба гирната част на тубата - става цилиндър. Като тръгнат филизите да не се прегреят. В тръбата назинзвам 1 /2- 1/3 туба за вода без дъно за поливане. При засушаване - изсипвам по 1 кофа вода , и разтворен тор.. Тези лози,които са наблизо до кладенеца и капковото са с тръби ф30 и навряно маркуче с капкоотделител в тръбата.
Като растат лозите цилиндъра от тубата не го махам / като се развихря с косата да не нараня стъблото , а и кокеро да не припикава лозата. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон мар 25, 2019 8:06 pmkr1100 написа:
... цилиндъра от тубата .... :-D
Мини парник. ... Утре го дават дъжд
К'от стани, ако стани. ... Там, засега е неполивно, та съвсем БожаРабота
kr1100 - майстор
[quote=preslav
[/quote]
И си е за притеснение в предвид в синоптик минимални температури за петък и събота. Измери температурата на почвата , ако са сяти директно в земята. За даваните температури - лошо. Направи дъги по-широки от засятата площ на по 20-30 см от страна и хвърли найлон отгоре да има въздушна възглавница. Ако са в в преместваеми саксии и подобни мога да осигуря подслон в оранжерията.
preslav - майстор
ср мар 27, 2019 6:13 pmkr1100 написа:
[quote=preslav
И си е за притеснение в предвид в синоптик минимални температури за петък и събота. Измери температурата на почвата , ако са сяти директно в земята. За даваните температури - лошо. Направи дъги по-широки от засятата площ на по 20-30 см от страна и хвърли найлон отгоре да има въздушна възглавница. Ако са в в преместваеми саксии и подобни мога да осигуря подслон в оранжерията.
[/quote]
Мерси за предложението - намери се решение, доматите са пикирани и прибрани във временно необитаема и неотоплявана стая, температурата сутринта беше 12-13 градуса. Единствено светлината ще е по-малко, но за 4-5 дена надали ще е световен проблем. От трите саксии излаязоха сумарно към 130 кофички с по два корена във всяка. За сега поражения има само в 2 кофички, като за едната беше сигурно, че доматът е поразен още при пикирането.
Смятам да държа до неделя доматите в тази стая, на открехнат прозорец. Надявам се до това време разсадът да се аклиматизира и от понеделник да е в полиетиленовия тунел - следващата седмица пак не се очакват особено високи температури, но поне да са над 0, че днес беше -2.
kr1100 - майстор
днес след 16 бучих термометъра в почвата на оранжерията. От страната където беше сянка 16-17 гр на дълбочина 8-10 см.
На огрята от слънце страна 20-22 гр. Уж датчика трябва да е в дъното на шиша.
Ще трябва скоростно скубане на лука и чесъна и садене на доматЯ.
Като гледам по ТВ то градушки в щатите ще трябва да опъвам и мрежата отгоре.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: