Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
съб юни 26, 2021 4:26 pmvlax написа:
съб юни 26, 2021 4:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
...дърпам и бачкам.
Бачкаш, докога ли? С тая Стара бензинова смес.
Изобщо не ми пука- фърфолетката си върна инвестицията още в края на 2015та. Всъщност, още на втора оферта.
Бойко изказа мнение, че е лудост да купувам машина само за да я имам, но истината е, че машините си се изплащат.

Влахче, марката, на която казваш, че съм фен е с;
- най лекият моторен трион, в света.
- най мощният, серийно произвеждан.
- първият, с електронно управляван двигател.
- първият, с магнезиево бутало.
- първият, с инжекционна горивна система.
Няма реМбранд, явно правилна политика на компанията.
Не съм сигурен как стоят нещата при моторните коси, но не вярвам да е различно. Вярвам и разчитам на правилната марка.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб юни 26, 2021 4:41 pm, променено общо 1 път.
vlax - майстор
съб юни 26, 2021 4:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
Изобщо не ми пука...
Бе то и на мен не ми пука за твойте машини,ама даваш лош пример.Освен @Индианеца тука четат и други млади...
съб юни 26, 2021 4:41 pmvlax написа:
Изобщо не ми пука...
Бе то и на мен не ми пука за твойте машини,ама даваш лош пример.Освен @Индианеца тука четат и други млади...
Не, примерът никак не е лош. Напротив, ползвам правилното масло, съхранявам правилно, експлоатирам правилно, не зареждам евтино гориво от малки бензиностанции. Правил съм много мотори, но още не съм убивал такъв.
Soviet_Soldier - специалист
съб юни 26, 2021 3:24 pmЦветомир Димитров написа:

...тия шмиргелчета за верига дето са доста разпространени дали вършат работа?
Ако мобилността е важна за теб, най-практични са ръчните пили, компактни са и навсякъде с теб. Нищо сложно няма в заточката с тях. Аз лично ползвам такъв комплект:
Изображение

Към тях има шаблони, чрез които да следиш ъгъла на заточка и височината на зъбите. Отиваш в магазин на Щил, служителите ще ти обяснят и покажат как да се ползват правилно тези пили. В Ютюб също има много видеа, на които е показано и обяснено, как се точи правилно с тях. Ако си работил с верижен трион, предполагам знаеш, колко бързо се затъпява веригата, уцели ли примерно пирон.
Ако мобилността не те вълнува, машинката за заточване ще ти върши добра работа.
Имам почти всичко, за заточване на веригите, от Щил, като пилички, пилодържател, инструмента, който се поставя, без да се сваля шината...
Отдавна не са излизали от шкафа. Заточвам само на електрическата.
На "обект" ходя с две или три вериги. С една верига спокойно се нарязват 10м3 меше, стига да няма дънери с пръст и пясък. При високите дървета няма никакви грижи. Досега не ми се е налагало да сменям на място. Като режа ниско, първо си почиствам дънера.
Въпрос на избор е, на кой както му е удобно.
съб юни 26, 2021 9:55 amChristo написа:
Имах голям мерак да набия пари в Щил или Хускварна, но засега ще се въздържа.
Има едно такова "диалектическо противоречие" :) Тези, които имат парите да си купят хубави косачки и резачки, не ги пали много на косене и рязане на дърва... Малко като с виното: Тези, които знаят как се прави вино, не слагат вътре много грозде, а пък тези, които имат грозде, не знаят как се прави вино :lol: Извинявам се, че е малко встрани от темата. Живи и здрави!
Здравейте,

ако съм направил грешка е поправима, да сме живи и здрави това е по-важно. Машини се купуват. Подразни ме факта, че брандове като Щил и Хускварна се произвеждат в Китай, но цената им не е мръднала надолу. Качеството уж не било мръднало, но аз лично имам силни съмнения. Аз лично никога не бих си купил Мерцедес произведен в Китай. Успех на всички в този форум и Ви благодаря за съветите.
Soviet_Soldier - специалист
съб юни 26, 2021 6:11 pmbogo написа:

Здравейте,

ако съм направил грешка е поправима, да сме живи и здрави това е по-важно. Машини се купуват. Подразни ме факта, че брандове като Щил и Хускварна се произвеждат в Китай, но цената им не е мръднала надолу. Качеството уж не било мръднало, но аз лично имам силни съмнения. Аз лично никога не бих си купил Мерцедес произведен в Китай. Успех на всички в този форум и Ви благодаря за съветите.
Целта на масовото изнасяне на производството в Китай е максимализиране на печалбата. Брандове, като гореспоменатите се продават отлично на сегашните им цени, и едва ли имат необходимост да ги занижават.
kr1100 - майстор
Може би и първата моторна резачка управляване от 2 души.
Даже и сега руснаците я припалват и показно режат дърва при юбилеи на марката. Има клип в тубата
Цветомир Димитров - специалист
съб юни 26, 2021 6:57 pmkr1100 написа:
Може би и първата моторна резачка управляване от 2 души.
Даже и сега руснаците я припалват и показно режат дърва при юбилеи на марката. Има клип в тубата
Дай да видим

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: