Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
[quote=gnt69
Другия път като режеш им остави 40 санта над земята да стават за столче, n:
[/quote]
Не става на 40 см височина - пречи ми на портата. Ще я разширявам на 8м / 2 х 4м плъзгащи се една зад друга.. 2 те няма да се използват едновременно /само лявата, а дясната за заход на камион като се налага.
kr1100 - майстор
[quote=n_a
Аз, като човек от вътрешността си знам, че на такива места човек еве и яде каквото си носи, та не разчитам на морски дарове ;-)
[/quote]
Носи се домати , краставижа ,чушки, ледена ракийка ,бира,бяло вино и вода. Месцето е прясно прясно, току що извадено и сварено в тенекия. Първо мидите,че стават по-бързо, после 1 тенекия рапани,че има трябва 5 мин врене. И настава чоплене на черупки за вадене на месцето.
2-3 берат миди и рапани 10-15 чакат гладни.
П.П. То и моя кокер си плува в морето и сам се топи. Ама вляза ли за миди/рапани го вързвам -на 2 пъти щеше да ме дави. Влиза навътре при мен, се хваща с лапите за мен. Аз да плувам ли,да държа торбата с улова или него да спасявам ? :-D
Andri01 - майстор
Миди-да,рапаните обаче са рапанчета-"подсъдни" още. Нормалните,дето стават за ядене са под 10м от поне 10-на години и са само за л/в апарат. Другото си е жива мъка:)
preslav - майстор
Някой да е успял да се пребори със сляпото куче и голия охлюв?
ср апр 03, 2019 12:34 pmpreslav написа:
Явно борбата продължава, като единствено аз успявам със силата на духа да ги възпирам.
preslav - майстор
чет апр 04, 2019 7:58 amТрифон П.Трифонов написа:
Явно борбата продължава, като единствено аз успявам със силата на духа да ги възпирам.
Дрън, дрън, дух, сила и заклинания - оставил си ги да умрат от глад, нито картоф си им засадил, нито морков, а те и лук си похапват.
Открих една стара тема за борба със ослепелите кучета, ама сега нямам време да я прочета цялата, та просто се записах.
чет апр 04, 2019 8:09 ampreslav написа:
чет апр 04, 2019 7:58 amТрифон П.Трифонов написа:
Дрън, дрън, дух, сила и заклинания - оставил си ги да умрат от глад, нито картоф си им засадил, нито морков, а те и лук си похапват.
Открих една стара тема за борба със ослепелите кучета, ама сега нямам време да я прочета цялата, та просто се записах.
Води записки, че да изнасяш лекции тука, щот народа бедства, заринат с проблеми около цитираните животинки!
kr1100 - майстор
ср апр 03, 2019 12:24 pmAndri01 написа:
Миди-да,рапаните обаче са рапанчета-"подсъдни" още. Нормалните,дето стават за ядене са под 10м от поне 10-на години и са само за л/в апарат. Другото си е жива мъка:)
Едрите са жилави. около 5 см са Ок. Знам хоризонтални скали под водата .
Преслва -има тема за слепите кучета .в нея има тел. на човек от Варна ,който прави капани. Капани съм виждал и в м-на на Агарара на пазара.
При мен е лесна борбата - завъдиха ми се къртици и нямам поразии от сл. кучета.
За голите охлюви най-евтино дървесна пепел или сол .От солта пукат / чува се/. Видиш охлюв и със солницата. Продават и гранули "Слимакс" 250гр - 10,80 лв привличащи г. охлюви..
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Как да си завъдя къртици?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: