• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ina84 - специалист
Ами за пипер правите ли си разсад или директно в градината?Говоря за малко пипер-за салатено ползване.
VLADO66 - майстор
Прявя само че той не се пикира.
ina84 - специалист
VLADO66 написа:
Прявя само че той не се пикира.
Кога да го почвам?Взела съм семена Куртовска капия.
stiv1961 - майстор
Началото на март под найлон.
ina84 - специалист
stiv1961 написа:
Началото на март под найлон.
За семената ли говориш?Начинаеща съм надявам се не се дразните на тъпите ми въпроси,но не искам да сбъркам някъде.
stiv1961 - майстор
Прочети тази статия, ще ти е полезна.
http://www.farmer.bg/25870-Tri-tehnolog ... e-na-piper
По- точно за Куртовската капия
Друг начин, който се използва масово за производство на пипер за зелено през лятото, е производство на непикиран разсад в парници. Засяването на семето става в обикновени градински парници или лехи. Важно условие, ако искате да получите качествен разсад, е той да не бъде засят много гъсто. Добър разсад се получава при сеитба 25-30 г/м2. Засейте семето през първите дни на март, като използвате начина както при пикирания разсад. До момента на поникване парниците трябва да държите завити. Полагате необходимите грижи като редовно проветряване, подхранване, поливане и борба с болестите и неприятелите. Подходящи сортове са Куртовска капия, Пазарджишка капия и различните видове Ратунди.
ina84 - специалист
Много Благодаря!Така ще направя.Смятам тиквички и краставички да сея направо в градината,като им сложа по една отрязана туба от мин.вода отгоре да стане като парник,но кога да го направя?А относно патладжана той кога се сее и прави ли се разсад?Благодаря на всички за полезната информация!
stiv1961 - майстор
Краставици и тиквички винаги сеем в началото на май, за патладжан не мога да кажа. Миналата година на един ред садихме краставици готов разсад, а на друг- семена. След известно време и на двата реда растежа почти се изравни :?
iivanov - майстор
Мале,к'ви сте ми работливи!Аз двора си не съм изчистил още.
Ina,съфорумци са писали,че по вашия край имате някакъв местен сорт пипер,с добри качества.Чувала ли си за нещо такова?
ina84 - специалист
iivanov написа:
Мале,к'ви сте ми работливи!Аз двора си не съм изчистил още.
Ina,съфорумци са писали,че по вашия край имате някакъв местен сорт пипер,с добри качества.Чувала ли си за нещо такова?
В понеделник чистих,във вторник копах|с малко помощ от мъжа|,а за сортовете нищо не знам.В Шабла се гледа много пипер,но какви сортове идея нямам.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: