• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Илчо Илиев - майстор
Весо, една от варненските обяви, виждал съм и с друг никнейм,но...., цените са почти като на нова китайка,но ако стане нещо..до там, не се знае дали ще се намери каквото и да е за тези машинки, иначе са били добри....някога

http://nedialkovarna.olx.bg/

от доста време ги следя,но ме е страх ако стане някой майтап....
kr1100 - майстор
vladilen написа:
в търново
виж лични
На лични нямам нищо.

forski - миналата година си купих нова глава. Искам да възстановя старата глава - на нея само чашката е проблемна.
lov - майстор
bulhomes2

По швейцарско гледам че все такива с гъвкав вал ползват. Ама каква марка и що не съм се заглеждал. Но вероятно са се наложили като по удобни защото като гледам на какви места косят дето с въже трябва да се вържеш за да не паднеш.
Иначе няма лошо ама кат знам с разни машинки с такива валове какви ядове съм брал и ако няма резервни части си е голям риск.
bulhomes2 - майстор
Ама точно за това мисля да бягам от германката или хасковката - viewtopic.php?f=26&t=2249#p589601 Виж за 150 лв с гаранция (тая от Кауфланд на Алцек) си сигурен, че поне 3 години ще имаш машинка...
Кубота са японска марка и идната седмица така или иначе имам работа с един вносител на такива трактори - ще видя как стои въпроса с частите за тях.
forski - специалист
kr1100 написа:
vladilen написа:
в търново
виж лични
forski - миналата година си купих нова глава. Искам да възстановя старата глава - на нея само чашката е проблемна.
Аз те разбирам колега, ама само чашка на дали ще успееш да си намериш, все пак им звънни и ги попитай :)
То на тази глава така или инъче няма какво друго да и се счупи, освен тази чашка която се протърква ...
lov - майстор
bulhomes2 написа:
Ама точно за това мисля да бягам от германката или хасковката - viewtopic.php?f=26&t=2249#p589601 Виж за 150 лв с гаранция (тая от Кауфланд на Алцек) си сигурен, че поне 3 години ще имаш машинка...
Кубота са японска марка и идната седмица така или иначе имам работа с един вносител на такива трактори - ще видя как стои въпроса с частите за тях.
Отдавна станах любител на китайското точно по тази причина. Както в сръбски виц:
''Ово е стандарт. Еб*ш и фъргаш."
Ти им стопи кокалите в гаранцията пък колкото изкара после все е кяр. Пък да не се лъжем доста от втората ръка вкарани от не знам къде си брандирани с някаква уж култова марка са си все същите китайчета.Не че няма наистина по хубави неща но пък не вече не сме стигнали до там, че всичко да ни в втора ръка и да обираме боклуците на европа.
iivanov - майстор
Тия коси с гъвкавите валове са профи, за трудни терени.Ама тук май много-много ги няма.Ако стане нещо, а машината не е нова, ще имаш един профи боклук за трудни терени
Сега, като се замисля, не си казал, какъв терен ще работиш и каква трева ще косиш.
bulhomes2 - майстор
Бе не, че имам нещо кой знае колко да кося. Най-вече къпините от съседния общински парцел, че ми влизат през оградата. Имам и един заден парцел, който не го косим толкова често като основния. А и за местата където не мога да мина със самоходната косачка. Ама съм се навил за такова, щото сигурно шести тример за по 20 лв караме сега.
iivanov - майстор
За къпини задължително ти трябва машинка с нож.Назад в темата писах, но може да не си обърнал внимание.Икра xl 25 ssb.В момента е на 292 лв.Този модел ме изкара 3 год , като понесе хронично претоварване.Гори почти на 1/2 на китайките с подобна мощност.Има си някои моменти в подръжката, на които трябва да се обърне внимание, за да бъде по-дълъг ресурса."Детската " болест е стартера, по- точно оплитане на стартерното въже.Отсранява се от всеки с елементарни технически познания.За сметка на оплитането пък, самия стартер е много здрав.Друго моделче, но с други пари, е олео маг спарта 250 т.Там дават и нещо подобно на циркулярен диск. Аз също съм в процес на избиране, но съм хвърлил око на по-сериозна машина- олео маг спарта 440 тАко жената разреши.Иначе се връщам на икрата. 
bulhomes2 - майстор
Днес намерих една чисто нова на вид щилка с метален нож, кордова глава, храсторез и самар за 300 лв (в една заложна къща). Беше заложена, тоест скрита, ама като го питах и се сети, че и е време да я вади за продажба. Нямаше бензин, но на дърпане изглежда, че доста компресия има. Сега ми е зор да избера между куботата и щилката.
Ходих и говорих с вносител на кубота, ама той внасял само трактори. Обаче каза, че имал точно същата и че е железна. Неговата вече била на 15 години и нямало какво да и се счупи. Имах работа и до един сревиз-магазин на хускварна - и той каза да взимам куботата. От какъв зор спрях до двама мангали, които косяха със същите щилки... Те па си фалят щилките... Имали били и те такава с двигателя на гръб, ма я счупили, па щилките много яки били... Мамка му и прасе, много ме е яд, когато ми е сложен избора.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: