• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 21
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
zmiori - специалист
zmiori написа:
Нямам толкова прецизен кантар. Тази година са вече много прилични. около 40-50% са големи като едър портокал. От седмица време ям редовно домашни доматки. Днес откъснах близо 2 кила. Масово назряха малко по дребните и леко нарязани /като твоя/ не знам как да го опиша. Надявам се вече да не купувам.
На тъщата не и знам сорта купи ги по 25 ст. семката и тя вече откъсна 4-5 броя. Под мрежата на "сянка" май им е готино за сега де.
От три до пет броя за на китката. Където са на три са по едри където са повече са по дребнички.
Ха наздраве. Цапни една малко ракийка от мен.
ivanovbg - майстор
Наздраве! :partyman:

Не знам защо са накъдрени така - сигурно са менте семките.При една колежка в Царево са си гладки, иначе като храст така си изглеждат. Надписал съм доматките и сега гледам кои ще е най добре за догодина. На Български трапезен са им най пълни китките-7-8бр. и е пак такъв едър, но е още зелен.
zmiori - специалист
Нагоре по стеблото не са ли вече гладки. При мен е така първите чепки са с накъдрени и нагоре са гладки.

Следващата седмица ще погледна по-внимателно и ще снимам.
milev5 - специалист
Те тва е домат.Най малкия домат е 200гр, средно вървят по половин кило тази година.
Но го нападна белокрилка и до края на Август ще е приключило кариера на 100%.
Убих се да пръскам и накрая ми писна и зарязах.
На есен ще мислим други предпазни мерки и химии.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ivanovbg - майстор
zmiori написа:
Нагоре по стеблото не са ли вече гладки. При мен е така първите чепки са с накъдрени и нагоре са гладки.

Следващата седмица ще погледна по-внимателно и ще снимам.
Биг бифа ми хареса. Останаха къдрави и нагоре,но наедряха много. След самоволното отчепване на една китка взех мерки и вързах всеки домат по отделно.

Изображение
teon - специалист
...няма лошо да са едри, а на вкус как са?...
ivanovbg - майстор
Месест и вкусен е домата, но трябваше да изглежда така:
Изображение

Някакви менте семена са ми продали за биг биф или просто е разпад на хибрида. Вместо да е Ф1 е Ф5, сиреч пето поколение след оригиналния . Лошото е, че в пакетчето бяха само 10 семки от които поникнаха едва 5, а стигнаха до оранжерията само 3 броя. Догодина като купя от същите кой знае какво ще излезе. :? Семе да оставя не става, че не се знае как са се кръстосали в оранжерията и какъв хибрид ще излезе.

:partyman:
zmiori - специалист
Аз го купувам на разсад. Цената му е 60 ст. ама си струва от всякъде
Едър с тъмно зелени листа. Купувам вече 4 години само миналата годи а имах чроблем ама бе от прегаряне плода бе "сварен" на корена.
Преди седмица тъщата ми заяви че тазо година няма да прави расад а всичко ще купуваме. За което съм двойно доволен че ми отпадът всички странични ангажименти.
Пак ще взема от тоя Биг биф.
SEV - специалист
Здравейте,заредихте ли оранжериите.Аз трябваше да заредя домати за втора(късна) реколта,трябваше да продължавам да увивам краставиците в долния край и да бера от горния,трябваше.... :-D Занемарих поливане и всичко,реултатите на лице.Преди 2 дена обрах всичкото домати,краставиците бяха за изхвърляне.Сега смятам да заредя салати(много ги харча с ракийка),малко магданоз,за друго не се сещам.Ако някой иска,може да сподели какво бих могъл да сея сега.Мерси в аванс.
Krass - майстор
Лук за пера, чесън и спанак. Руснаците, като зареждат лук за пера изрязват горната част на главата, колкото 5 стотинки :?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 21

Тема "Моята скромна оранжерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: