• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 23
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
extim69 - специалист
И това направих ,щте я мъча , наи лесния начин е да се сее нова
щте си правя и гребло да мога да сабирам дребната суха трева , с обикновенно нестава ,трябва нещто по гъсто ,има ги по 30 лв. но по ми е кеф да си го направя сам
Последна промяна от extim69 на ср май 12, 2010 10:07 pm, променено общо 1 път.
kapanec - специалист
extim69:Има и прахусмукачки за събиране на суха трева
Naskata - специалист
extim69 написа:
И това направих ,щте я мъча , наи лесния начин е да се сее нова
щте си правя и гребло да мога да сабирам дребната суха трева , с обикновенно нестава ,трябва нещто по гъсто ,има ги по 30 лв. но по ми е кеф да си го направя сам
Виж сега, явно си специаляга по създаването на инструменти-ще ти предложа, да направиш нещо което да прилича на валяк (тежък) , но него да завариш или закрепиш по друг начин дискове, които да са с дебелината на нож и да влизат в почвата (след ниско косене като твоето) около 5-7 см като я разрязват. Ефекта е уникален-гледах такива в англия, ама на машини като аератори. Значи ефекта се състои в това, че в останалите разрези почвата се захранва с хранителни вещества и влага от една страна, а от друга когато разрязваш кореновата система на тревата, ти я размножаваш. Става гъста, наситена, здрава и тучна . Ако ти се роди някаква идея. Споделяй...
А да и още нещо-тогава не се налага да отстраняваш с греблото старата трева, защото една част от нея вкарваш в почвата, чрез разрезите и естествено започва да гние, респ да тори, а другата която остава става естествен филм (също гние, но по-бавно), който пречи почвата да засъхва и водата да се изпарява, а си остава в почвата.
Илиян Илиев™ - майстор
stoycho.dadao написа:
здравейте,цялата ми трева е в гъби/приличат на печурки/.какво да ги правя.може би с нещо трябва да ги пръскам.трябва със сигурност да ги махна,че малката иска да ги яде ,а не ги знам да не са отровни пущините.
Извикай по различно време поне 3-4 независими гъбаря. Всеки който каже, че гъбите са ядливи го накарай да яде от тях за по-сигурно.

Ако наистина се окаже, че са ядливи поливай, бери и консервирай. Ако са много за лично потребление може да подаряваш и продаваш на приятели и познати.
filmatoplo - майстор
Снимай ги - габари тука колко щеш :wink: , знам -печурки,сърнели,манатарки .
stoycho.dadao - специалист
днес жена ми е косила тревата и гледам че ги няма.може ли да са изчезнали сами?
pavkatay - майстор
stoycho.dadao написа:
днес жена ми е косила тревата и гледам че ги няма.може ли да са изчезнали сами?
просто косачката ги е раздробила. след още някой ден като напече слънцето този проблем няма да го имаш :)
Здравейте на всички!
Бих искал ако може някой да ми даде съвет относно тревата.
Преди 2 месеца обърнах почвата на 20см почистих, изравних и засях семената и сложих стартов тор(така пишеше)и валирах. Тревната смеска беше парк. Когато стана 7-8см направих първото косене на най-високата степен и пак валирах. След това някъде на 5-6см направих второ косене на средна степен и онзи ден вече на най-ниската та ето резултата... Вместо да се сгъстява започна да уредява.
Къде греша?

Прикачен файл

SNC00487.jpg
SNC00487.jpg (194.22 KиБ) Видяна 5853 пъти
stoycho.dadao - специалист
ще се сгъсти,но като гледам ще останат и голи петна.не се притеснявай,действай спокойно само че според мен коси на средната степен.на есен на празните места ще хвърлиш семена и догодина си готов
stanimir nedev - напреднал
трябва ли като се коси след това да се валира
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 23

Тема "Райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: