• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
докера - специалист
Сега се сеят зеле , карфиол , краставици за късни , ряпа , праз ,червен /воден/ лук , фасул за зелен /за консервиране/.....

Само да уточня - за зелето , карфиола ,червения лук и праза , сега се разсажда готовия разсад ..... :wink:
Последна промяна от докера на ср юли 10, 2013 8:56 pm, променено общо 2 пъти.
MMIel - специалист
Да добавя към горе изброените и броколи. В събота ще ги разсаждам.
Зеленият фасул вече ми е около 15-20см висок, но нещо много здраво му яде листата.
cybersas - специалист
Аз бучнах преди 20 дена някакъв боб от опаковка - те така - за цирка и гледам е вече около 20 см хе хе - отивам да видя и на опаковката пише, че е китайски :) Ся ще видя ко садят китайците... Ама на пешак ми мяза :butthead:
Svetoslavoff1 - майстор
MMIel написа:
Да добавя към горе изброените и броколи. В събота ще ги разсаждам.
Зеленият фасул вече ми е около 15-20см висок, но нещо много здраво му яде листата.
Сподели някои тънкости при броколите, И ние бучнахме разсада, но сеем за първа година.
MMIel - специалист
И аз го сея за първа година. Незнам тънкости. На горните снимки се вижда разсада и празната мулчирана леха подготвена за него. Ще видим дали ще стане.
kuger - майстор
Момчета, давайте акъл! Как да ги опазя тия краставици от омекване, след като съм ги обрал?
За ден в хладилника, или извън него, стават като оная ми работа :shock:
Не мога да ги опазя за децата, само ги хабя.
hidrazin - майстор
съхранение в хладилник при 0,5 - 1 градус С и влажност на въздуха 85 - 90%
С една дума увити в найлон. Погледни как ги съхраняват по пазарите - в запечатани найлонови чували.
Аааа..., толкова ли зле Оная работа? :shock: Ей, шегувам се. Да не вземеш да запалиш. :-D Иначе то и на мен ми остават краставици - главно корнишони. Като видя че не може да се изконсумират ги правя "слънчеви" в някой буркан и прибирам в избата.
:partyman:
iivanov - майстор
Ако са от тези японските краставици, забрави за съхраняване.
kuger - майстор
iivanov написа:
Ако са от тези японските краставици, забрави за съхраняване.
Точно "Саката" са. Но и "Гергана"-та са същите.
Дай съвет, кои стават? За 5-6 дена. Без "Корнишон"-а.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: