Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
hidrazin Предполагам че говори за такава тел.[/quote написа:
Почти подобно. Не стягам плътно -оставам запасза да расте домата. Телта ляга по плоската страна. В стщност не е привързване стегната , хлабаво обримчване.Абе имах бандажни ленти и стъклени и памучни и полиестерни на Fratec , ама зор с привързването - време.
днес 9 гнезда с цугулки под похлюпак набучих, утре е ред на тиквичките. Успях да напръскам с Глифо нещо си по мрежата на оградата, че трудно се коси .

quote=n_a За памучни ленти използвам бандажна лента 20-25мм на ролки по 25 метра - цена около 11 стинки метъра.
Това как и откъде се купува??
Почти до задника ти е , малко на входа за Русе. Милен син и Албена майка /Котов../
Аз къртиците не ги закачам, само ранна пролет им използвам пресята изровената пръст за разсади.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет апр 26, 2019 9:10 pmkr1100 написа:
...
Почти до задника ти е , малко на входа за Русе. Милен син и Албена майка /Котов../
...
Кой от входовете :-) Че ми дава някакви неадекватни адреси...
hidrazin - майстор
пет апр 26, 2019 9:50 amn_a написа:
Няма да е скоро. На мен ми трябва за друг проект, а не съм стигнала...
Знам си аз. На жена да не разчиташ.
Общо взето винаги е в стил "...рани куче да те лае..."... :lol:
:partyman:
P.S. Че и "Почти до задника ти е " [-X - тенкю. Сам ще се оправя...
preslav - майстор
пет апр 26, 2019 8:09 pmgnt69 написа:
пет апр 26, 2019 5:33 pmpreslav написа:
В голямата опаковка на РАТИМОР има две пликчета, едното е за борба със сляпо куче (розови кубчета), другото е за паткани и къртици (малки пликчета за чай), първото е с миризма на зеленчуци, другото на пържоли - къртицата е месоядна, но май се води защитен вид.
Я дай линк за тая отрова, на кое викаш голямата опаковка. :partyman:
Отровата е тази https://www.sortovisemena.bg/1698-ratim ... oke-330-gr на теб ти трябва пастата, а не парафиновото блокче - сега видях, че някъде се продава и само паста. Прочети инструкциите в линка и дано това ти помогне, че ако тръгнеш да залагаш капани сам ще си разореш моравата.
gnt69 - майстор
съб апр 27, 2019 6:50 ampreslav написа:
Отровата е тази https://www.sortovisemena.bg/1698-ratim ... oke-330-gr на теб ти трябва пастата, а не парафиновото блокче - сега видях, че някъде се продава и само паста. Прочети инструкциите в линка и дано това ти помогне, че ако тръгнеш да залагаш капани сам ще си разореш моравата.
Благодаря, почвам ги наред и слепи кучета и къртове, системно и постоянно че не са трай. :partyman:
preslav - майстор
съб апр 27, 2019 6:55 amgnt69 написа:
съб апр 27, 2019 6:50 ampreslav написа:
Благодаря, почвам ги наред и слепи кучета и къртове, системно и постоянно че не са трай. :partyman:
Вероятно нямаш сляпо куче - не смесвай отровите, ползвай само пастата. При мен сляпото куче изблъска навън пастата и си запуши отвора - в другата дупка си изяде парафиновото блокче. Гадинките са хитри, усещат, че нещо се случва - при теб има само къртове, бори се с тях.
gnt69 - майстор
съб апр 27, 2019 7:10 ampreslav написа:
Вероятно нямаш сляпо куче - не смесвай отровите, ползвай само пастата. При мен сляпото куче изблъска навън пастата и си запуши отвора - в другата дупка си изяде парафиновото блокче. Гадинките са хитри, усещат, че нещо се случва - при теб има само къртове, бори се с тях.
Всичко си имам, един декар райграс в който ма тормозят къртовете и един декар земя с растения който съм го харизал на тъщата да си го сее с каквото си иска. Посял съм дръвчета и докато са малки си сее междуредията. Аз съм са ограничил във 45 квадрата оранжерийка ама миналата година яде чесън и лук сляпото куче. Есента изяде праза в оранжерията и зимата нищо не сях да умре от глад гадината, чак преди 15 дни сложих домати, краставици и подправки по края. :partyman:
kr1100 - майстор
Кой от входовете :-) Че ми дава някакви неадекватни адреси...[/quote написа:
Бъзикаш ли се ? Хидразин ти е дал линк с телефони и координати.
Не посмях да давам директни координати .
Преслав - днес изрових 1 торба със семена на лапад - ако искаш свиркай. / есента покрай смъртта на майка ми съм ги забравил , че съм ги събрал.
Последна промяна от kr1100 на нед апр 28, 2019 5:45 pm, променено общо 1 път.
preslav - майстор
съб апр 27, 2019 7:14 pmgnt69 написа:
Всичко си имам, един декар райграс в който ма тормозят къртовете и един декар земя с растения който съм го харизал на тъщата да си го сее с каквото си иска. Посял съм дръвчета и докато са малки си сее междуредията. Аз съм са ограничил във 45 квадрата оранжерийка ама миналата година яде чесън и лук сляпото куче. Есента изяде праза в оранжерията и зимата нищо не сях да умре от глад гадината, чак преди 15 дни сложих домати, краставици и подправки по края. :partyman:
Тогава пробвай с тази опаковка от линка, но след първото разпечатване на торбичките е добре да ги съхраняваш на различни места за да не се смесяват миризмите. Онзи ден заложих от блокчетата в още два тунела на кучето, вчера си е засипало тунелите и се надявам добре да си е похапнало. На опаковката е записано как се залага отровата, няма нищо сложно, и в двата случая разриваш действащ тунел и пускаш вътре отровата, зариваш леко, но не напълно - гадинките не търпят отворени тунели, идват да ги запушат и да се надяваме си похапват. Пастата за къртици, блокчетата за кучета - не слагай в един и същи тунел от двете.
preslav - майстор
съб апр 27, 2019 9:14 pmkr1100 написа:
Преслав - днес изрових 1 торба със семена на лапад - ако искаш свиркай. / есента покрай смъртта на майка ми съм ги забравил , че съм ги събрал.
Благодарско, намерих семена в агро-аптеката и вече са поръсени - казват, че веднъж да се хване, после няма отърване.

Христос Воскресе!

Живот и здраве на всички, другото се купува с пари!

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: