• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
koveslav - майстор
Резултати след обработка,без да се използват колела.Мен ме устройва.

Прикачен файл

Photo0468.jpg

Прикачен файл

Photo0467.jpg
koveslav - майстор
И малко следващи резултати от обработката.Посевите от последните два месеца-домати,картофи,фасул,грах,патладжан,сладка царевица и есенните чесън и лук се развиват идеално....Останахме без маруля след мартенския сняг.В това място плуг не е влизал вече доста години,но го фрезовам и есенно и пролетно време.Есенната обработка я правя на по-ниски обороти,с цел фрезата колкото може по-малко да надробява почвата,но на прилична дълбочина.Ръчния труд го свеждам до минимум.Днес поставих коловете на доматите и се поотъпка,но утре ще стесня пак фрезата и ще опердаша междуредията.За сега сезона е добър,вчера ни подмина и градушката.Дано природата е благосклонна и за напред.Като слушам новините и направо настръхвам-искрено съчувствам на пострадалите колеги в други региони!

Прикачен файл

Photo0526.jpg

Прикачен файл

Photo0525.jpg

Прикачен файл

Photo0524.jpg

Прикачен файл

Photo0523.jpg
racer - специалист
Колеги, метални колела, адаптер и плуг от Гардения дали ще паснат на Призма Фортеко?
koveslav - майстор
racer написа:
Колеги, метални колела, адаптер и плуг от Гардения дали ще паснат на Призма Фортеко?
Гарденията е с шестограмни оси,а твоята с кръгли(май са ф21мм) и май Гарденията е по-висока.Всъщност ти не си казал и модела на Гарденията кой е.Но всичко може да се доработи.Фортекото няма бавна предавка,а и оранта е чалъмлийска работа по принцип.
iivanov - майстор
Не се набутвай с плуг . Там си трябват и скорости , и тегло . Фортеко ги няма .
ZMeyGorianin - майстор
Аз съм с Фортеко. Ора с фрезите и оригиналния плуг без проблем. Мястото е разработено.
Илчо Илиев - майстор
ZMeyGorianin написа:
Аз съм с Фортеко. Ора с фрезите и оригиналния плуг без проблем. Мястото е разработено.
КОЛЕГИ, уточнявайте каква е почвата която обработвате,аз не мога да направя бразди на фрезовано по твоя начин,а камо ли да сложа плуг...
Stefan_62 - майстор
Илчо Илиев написа:
аз не мога да направя бразди на фрезовано по твоя начин,а камо ли да сложа плуг...
:?
Илчо Илиев - майстор
Ами да Приятелю, миналата година, като взех да сея картофите, фрезовах мястото 2 пъти, свалих''спирачката'' и закачих браздира и както е с фрезите пробвах да правя бразди, като натисна да стават по-дълбоки и фрезите заорават..
Махнах фрезите и сложих металните колела, почти същата история...
Накрая сложих гумените колела, намалих ширината на браздира и дълбочината и...стана..
Та ако бях сложил плуг, дали аджеба щеше да тръгне тая пущина...
Знаеш каква е почвата тук,но за песъчлива няма да има проблеми, за това и писах на Змея да каже каква е почвата при него,че да не се разочарова някой колега, ако се опитва на тежък чернозем да оре с фрезичка..

прегледай тоя клип(знам,че ти е кофти нета,дано си го оправил), и виж как и колко дълбоко оре тоя тип...
https://www.youtube.com/watch?v=JFE0XJt ... =8&list=WL
Krass - майстор
И при мен не става с ралото, въпреки металните колелета с тежести и шипове. Затова ще правя нещо такова-
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vZgtAlWZahM[/youtube]
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

Тема "Прикачен инвентар за мотофреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: