Andri01 написа: Я ми кажете,като се смесват 2 фунгицида/ за случая: кумулус и кабрио топ/ ,намаляват ле се на 1/2 дозите или са слагат както са си по предписание?Кое налага да ги смесваш?

Andri01 написа: Я ми кажете,като се смесват 2 фунгицида/ за случая: кумулус и кабрио топ/ ,намаляват ле се на 1/2 дозите или са слагат както са си по предписание?Кое налага да ги смесваш?
Andri01 написа:"...а и нощно време прави само три неща...."Съвет от аджамия.Мусака,салата,палачинки-нали?
Я ми кажете,като се смесват 2 фунгицида/ за случая: кумулус и кабрио топ/ ,намаляват ле се на 1/2 дозите или са слагат както са си по предписание?
Благодаря предварително на отзовалите се и бля,бля...ще черпя![]()
Andri01 написа:Ами "кумулус" е само за брашнеста мана,а "кабрио топ" е и за мана. Или да пръскам разделно,през 10-на дена? В агро-аптеката ме посъветваха,ама...знам ли!? То да не е Джелеза и тоци ,я??Кабриото е за мана и брашнеста мана, както и за сиво гниене.![]()
П.С.: Видях,че си ми отговорил,тенкс,щъ черпя/ че си и близо /!!
Andri01 написа:Асмите ще пръскам,че ги яде "мелничарската мана"Кви лози имаш, "бедни" ми асмарю, та толкоз ги обгрижваш и що чиниш плодовете им?Я го прати този сайт да го видя,то и аз имам един шарен, да видя дали е същия.
n_a написа:Ей-ся ш'са гръмнешБраво маце. С поялник става бързо и лесно с регулиране на диаметъра на отвора според задържането и нагряването .![]()
Кофички, чашки, бутилки от всякакви размери се дупчат с поялник.
preslav написа:Vlax, бамята ти вече трябва да има кълнчета, слагай в кофички покълналите семена, останалите изчакай още ден два. Когато се покаже растението над почвата можеш да изкарваш на полето - моите са вече втори ден на нивата и хич не им пука от дъждовете, а и студове не се очакват повече.Здравей приятелю.Бамята вече има кълнове,ама не мога да стигна до нея.Тази година се запалих от твоя опит с бамята и твърдо ще пробвам,подготвил съм место за 30 корена.Сега се връщам от вилата,работа много ,тази година нещо не мога да смогна,не ми спори.Тази суша около 1 месец ме обърка и закъснях с подготвянето на повдигнатите лехи и найлоновия мулч,земята беше толкова суха ,че имаше пукнатини в земята да си мушна пръстите.Младите дръвчета ,които засадих миналата година добре че окрякяха без да ги поливам.Суша и всичката вода ми отиде за поливане на ягодите,поливам ги през 3 дни,но вече премина пика и мога да пренасоча водата за зелунчуците,които са с найлонов мулч и ежедневните дъждове не им помагат ,искат поливане.Комшиите отдава приключиха с засаждането.Днес кърпих мрежата за зеления боб и краставиците с поялника,засадих тиквичките от кофички ,които от моето закъснение са прерасли,подготвих местото за бамята и зеления боб.Ако всичко е наред и времето подходящо да не вали утре мисля да посея зеления боб,да напръскам дръвчетата и асмите,да купя и засадя сутринта 10 корена чубрица,да пресея тор и да я сложа в кофички и ако има време вечерта да сложа в тях кълновете от бамя,да обера ягодите и може би за първи път да бера череши,да окося тревата около 1 декар с моторната косачка ,че стана много висока.Всеки път тръгвам с много задачи,но като пристигна на местото и приоритетите се разместват и част от задачите остават несвършени,времето не стига.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: