Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
чет май 09, 2019 10:39 pmDjack написа:
Един бърз фотоотчет и от мен!
Изображение
Ти не си за тази тема - опитваш се да ни излъжеш, че си начинаещ, а в същност си профи под прикритие хахаха.
Само да попитам нещо за компостера - това, с което си го увил стреч ли е? Ако правилно съм видял и ако това е компостера, ще трябва да осигуриш достъп на въздух до съдържанието му - иначе ще се вмирише.
Успех и берекет!
Djack - специалист
Любител съм бре, като хоби и начин за разтоварване го намирам земеделието, макар, че понякога се утрепвам от бачкане, ама....!
Компостера е от електрозаварена мрежа, увита с черни чували и стреч фолио. Взех идеята от руснаците. Долу има един квадрат от мрежата непокрит с чували и фолио, ама аз като гледам колко плътно става компоста, едва ли ще има каквато и да е било циркулация вътре на въздух! Гледам да редувам трева и клони (клечки), уж да не се сбива много. За сега мирише готино на силаж, дето го дават на кравите. Мисля да забия няколко пвц тръби надупчени за да осигуря достъп на въздух, макар че някъде четох, че имало и анаеробна ферментация!
Поздрави!

П. П. Вчера ми мина нещо през акъла, тая младата круша, дето е до компостера, мога ли да я окотя? Ако вземат да се просмукват чорбите, а те рано или късно ще започнат, или ще стане 5 метра или ще изгори корена!
Andri01 - майстор
Нищо и няма на крушКата ти. Аз имам до моя компост една череша и върви като луда. Е,на високо/ няма обиране/ ,ама има и по на долу все нещо.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет май 10, 2019 8:55 amDjack написа:
...
П. П. Вчера ми мина нещо през акъла, тая младата круша, дето е до компостера, мога ли да я окотя? Ако вземат да се просмукват чорбите, а те рано или късно ще започнат, или ще стане 5 метра или ще изгори корена!
Какви чорби, няма чорби. Като/ако почне да гние, ще е топло и влажно и ще се заселят червеи и ще изпапкват всичко . Нищо лошо за крушата. Аз бих махнала фолиото. Не е по-красиво така :-)
vlax - майстор
Изображение
Поздравления,много хубава градина,много труд си хвърлил.
Противоградна мрежа не ползваш ли?
Тези шишета от бира вършат ли работа против сляпо куче и къртици? :partyman:
Djack - специалист
пет май 10, 2019 9:36 amn_a написа:
пет май 10, 2019 8:55 amDjack написа:
...
Какви чорби, няма чорби. Като/ако почне да гние, ще е топло и влажно и ще се заселят червеи и ще изпапкват всичко . Нищо лошо за крушата. Аз бих махнала фолиото. Не е по-красиво така :-)
Как ще папкат, нищо няма да папкат, само тревата, за да я обърнат в химия, ама като вали, дъжда не отмива ли част от торта и да я сваля долу? Не съм ползвал до сега такова нещо.
Без фолио пробвах, ама косачката прави тревата на дреб и минава през дупките.
Djack - специалист
пет май 10, 2019 9:44 amvlax написа:
Изображение
Поздравления,много хубава градина,много труд си хвърлил.
Противоградна мрежа не ползваш ли?
Тези шишета от бира вършат ли работа против сляпо куче и къртици? :partyman:
Взел съм мрежа за сянка и за градушка, ама втора година не остава време да направя конструкция за да я опъна!
Шишетата вършат перфектна работа, при мен има много къртици и само така ги държа настрана! :partyman:
Andri01 - майстор
Хвърляй и малко хартия вътре-но по на ситно накъсана. Т.н. "кафяво" . Също черупки от яйца,обелки разни. Клончета и клечките -по на ситно,че трудно се разграждат.
vlax - майстор
пет май 10, 2019 10:08 amDjack написа:
Взел съм мрежа за сянка и за градушка, ама втора година не остава време да направя конструкция за да я опъна!
Намери време и я сложи да не ти отиде труда на вятъра,не че ще останеш гладен.
На първо време може и да не е най-здраво укрепена пак ще свърши работа.
Другата седмица ни подлягат дъждовете пак за няколко дена. :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет май 10, 2019 10:05 amDjack написа:
..
Без фолио пробвах, ама косачката прави тревата на дреб и минава през дупките.
Щом я прави на дреб, я оставяш на място да тори моравата

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: