Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Djack - специалист
пет май 10, 2019 1:16 pmn_a написа:
пет май 10, 2019 10:05 amDjack написа:
..
Без фолио пробвах, ама косачката прави тревата на дреб и минава през дупките.
Щом я прави на дреб, я оставяш на място да тори моравата
Много грозно стои после 10-на дена. Таман избие хубавото зелено и пак трябва да паля косачката. :lol:
chapara - майстор
Е т'ва с тротоарните плочи за тежест ме довърши :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :-D
preslav - майстор
пет май 10, 2019 8:55 amDjack написа:
Любител съм бре, като хоби и начин за разтоварване го намирам земеделието, макар, че понякога се утрепвам от бачкане, ама....!
Компостера е от електрозаварена мрежа, увита с черни чували и стреч фолио. Взех идеята от руснаците. Долу има един квадрат от мрежата непокрит с чували и фолио, ама аз като гледам колко плътно става компоста, едва ли ще има каквато и да е било циркулация вътре на въздух! Гледам да редувам трева и клони (клечки), уж да не се сбива много. За сега мирише готино на силаж, дето го дават на кравите. Мисля да забия няколко пвц тръби надупчени за да осигуря достъп на въздух, макар че някъде четох, че имало и анаеробна ферментация!
Поздрави!

П. П. Вчера ми мина нещо през акъла, тая младата круша, дето е до компостера, мога ли да я окотя? Ако вземат да се просмукват чорбите, а те рано или късно ще започнат, или ще стане 5 метра или ще изгори корена!
Вече доста хора са ти отговорили, но нали съм задал въпрос, да си кажа и аз казваницата.
Компостът не е тор и няма как да навредиш на дръвчето с него.
За компостирането ти трябва зелено и кафяво, които си осигурил, но не си осигурил въздух и вода, което рано или късно ще доведе до появата на лоши миризми.
От гледна точка на удобството, компостерът ти е прекалено висок и не си предвидил от къде ще изгребваш готовия компост.
Djack - специалист
съб май 11, 2019 6:51 ampreslav написа:
За компостирането ти трябва зелено и кафяво, които си осигурил, но не си осигурил въздух и вода, което рано или късно ще доведе до появата на лоши миризми.
От гледна точка на удобството, компостерът ти е прекалено висок и не си предвидил от къде ще изгребваш готовия компост.
Вода му сипвам с маркуча, ама с въздуха не знам как ще стане работата! С пвц тръби няма ли да стане?
Иначе верно си е висок, ама събира точно всичкия гюрлюк от едно косене на "ливадата". Иначе като стане готовия компост (което си нямам представа кога става), с леко разклащане се повдига нагоре и може да се изгребва долната част. А пък и винаги мога с резачките да изрежа едно чекмедженце в долната част, ако ми се получат нещата. В краен случай, ако стане батак, развивам найлоните, правя разгъвка на цилиндъра и с две арматури в двата края, ще имам мрежа за един късичък ред краставички! ;)
Andri01 - майстор
Тревата се спарва ,ако не се обръща от време на време и трудно гние. А компоста от тревата ще стане най-рано след 6-8 месеца. Има и ускорители някакви,но лично аз не съм ползвал. Карам само на "работниците".
kr1100 - майстор
вчера днес по градината никаква. Вчера само клечах и култучех вътрешния домат. направих инспекция на капкоотделителите на тикви и тиквички и регулировка. Ама едвам приключих и порой.
Днес под навес прецедих и пресовах 4 бидоня и прецеденото и пресованото в туби. Направих подготовка за утре - бучене на 23-25 домата навън. Ощене съм разпънал засенчващата мрежа - то няма слънце, но утре може и това да свърша. Предната събота или неделя / не помня/ в ранни зори напръсках дръвцата и асмите.
Мислех да търмъча окосената трева и да я примъквам към огнището , но след дъжда да си съхне на място -има време за прибиране.
Утре махам похлюпаците на тикви и тиквички и слагам цилиндрите.
Djack - специалист
съб май 11, 2019 6:15 pmkr1100 написа:
.
Какви са тези цилиндри?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб май 11, 2019 6:25 pmDjack написа:
съб май 11, 2019 6:15 pmkr1100 написа:
.
Какви са тези цилиндри?
Дето му отварят кепенците на оранжерията :-)
Не следиш темата :-) :-) ;-)

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: