• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 36
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Andri01 - майстор
Едно е да крадеш,друго е да купиш лиценз! Хайде последното " наше, лучше" : http://www.moreto.net/novini.php?n=428093&p=1 :lol:
Soviet_Soldier - специалист
вт окт 20, 2020 10:21 amAndri01 написа:
Едно е да крадеш,друго е да купиш лиценз! Хайде последното " наше, лучше" : http://www.moreto.net/novini.php?n=428093&p=1 :lol:
Съвсем наспамихме темата със странични неща. Как да го коментирам, по принцип има логика, защото този вирус е бил по животните, но с леки мутации е станал заразен и за хората. Може да е създадена и ваксината на основа на ветеринарен препарат, но ако е тествана, ефективна и безопасна за хората, какъв проблем има? В момента много компании влагат милиарди за да създадат ваксина и се очаква успешните да пожънат колосални приходи. Нормално е да хулят конкуренцията. По света има достатъчно квалифицирани специалисти, които да преценят, какви ваксини да допуснат за използване. Иначе да, талантлив е руският народ и в медицината, апаратът за кръвно налягане примерно е измислен още в руската империя от Николай Сергеевич Коротков.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... 0%B2%D0%B0

Впрочем първият верижен трион в света е измислен от лекар, бил е с ръчно задвижване и предназначен за рязане на кости.
Димитър Димов - специалист
вт окт 20, 2020 12:10 ambigdragon написа:
Тайга 245 комплектовались японскими карбюраторами фирмы Walbro.
Това го пише тук

А то: Walbro е основана през 1950 г. във Фентън, Мичиган от Walter E. Walpole. Walbro е световен лидер на пазара в системите за управление на двигатели и горивни системи...
Въпреки че много от писанията и начина на изразяване на войничето не ми се нравят е прав че тайгата в първообраза си е съветска.С това чудо се запознах в края на 80-те и бях впечатлен.Хубаво е когато се цитира нещо да се цитира коректно ''Некоторые бензопилы Тайга 245 комплектовались японскими карбюраторами фирмы Walbro. По ним данных нет.''Не зная умишлено или не но първите две думички и последното изречение са изпуснати в цитата на биг д.
Chefo77 - майстор
Сам си противоречиш :)
Първо обясняваш как китайски заводи правят части и съответно резачки по западен образец, ама с гъза си (некачествени), после обясняваш как руснаците правят едва ли не точни копия на оригиналите (да се чете няма как да са калпави). Като започнеш от некадърно изпълнения Опел (краден, сетИ се кой е печеливш и кой-губещ във ВСВ и как са взели документите), та стигнеш чак до Самара, която копира 15 години по-старото Ритми - всичкото им е такова. Просто не го умеят това с колите и това е. И не ги бива не само в това. Газки, Зилове и Камази изобщо не ги включвай в сметките, с малки изключения и те са тотал щета.
Andri01 - майстор
"Кортеж",колата на джуджето го правиха само!!! 8г. всичко освен двигателя/ ама дали и той е техен/ и купено е запада-АВС и всички електроники!! А другите коли в правителствения автопарк са БМВ и Мерцедес! :lol: :lol:
Soviet_Soldier - специалист
вт окт 20, 2020 3:16 pmChefo77 написа:
Сам си противоречиш :)
Първо обясняваш как китайски заводи правят части и съответно резачки по западен образец, ама с гъза си (некачествени), после обясняваш как руснаците правят едва ли не точни копия на оригиналите (да се чете няма как да са калпави). Като започнеш от некадърно изпълнения Опел (краден, сетИ се кой е печеливш и кой-губещ във ВСВ и как са взели документите), та стигнеш чак до Самара, която копира 15 години по-старото Ритми - всичкото им е такова. Просто не го умеят това с колите и това е. И не ги бива не само в това. Газки, Зилове и Камази изобщо не ги включвай в сметките, с малки изключения и те са тотал щета.
Те са по западен лиценз на Коматсу, но оборудването не е едно и също. То си личи и на пръв поглед, че някои китайчета примерно като Zomax и Daewoo са сравнително достойна изработка, докато най-големите боклуци ги продават като копия на Stihl, Husqvarna. Толкова са криви, даже често са събрани от бракувани компоненти. Защо е така? Защото те са вкарани и се продават незаконно и никой не ги дава с гаранция, докато брандове, като Daewoo, Raider и подобни продават тази техника регламентирано с гаранция и не им е изгодно да продадат нещо, което след това трябва да ремонтират многократно.

А колкото до съветските заводи, те са произвеждани със същото оборудване, като западните. Да, може да има разлики в контрола на качеството и ползваните материали, но като цяло все още има от тях по пътищата, особено като иде реч за товарни автомобили като ЗиЛ-130, ГАЗ-53 и Камаз. В момента по нашите пътища все още се трудят тия работяги на по 30+ годишна възраст, което според мен е показател за прилично качество. Като минус при съветските автомобили съм забелязал, че гният, явно не са галванизирани, но тук иде реч за образци на повече от 30 години. Че някои западни образци до средата на нулевите години произвеждаха пълни гнилочи, като Мазда 6 и Мерцедес W210. И остава да търсим кусур, че гниел на Фиат-124, дето излиза в началото на 60-те . . .

Колкото до "Кортеж", това е 100% руска разработка и пропилени колосални средства. И по съветско време имаше лимузини ЗиЛ и "Чайка", чието производство бе съсипано и сега всичко на ново тръгнали да правят. И там като у нас се чудят политиците, по какви схеми да приберат държавни средства.

Аз лично, като видя стар съветски автомобил и се радвам, навяват ми спомени от детството. Вуйчо ми на времето имаше ГАЗ-21, баща ми Москвич 412, времената бяха коренно различни от сега.
Изображение
Може да не са Мерцедеси, но си имат своя чар. :)

Изображение

Днес и жените и колите са пластмасови и много си приличат, едната е 100лв на час в сервиза, а другата 100лв. на час в леглото. :lol:
Димитър Димов - специалист
Прикачен файл:
Совершенство — не требует изменений - LADA.jpg
Леко намигване към спора дали копират и доколко е качествено,след като в продължение на десетилетия не внасят промени в дизайна и оборудването.
Индианец - специалист
Еее, тая тема от резачки стана да обясняват колко неопитен е "войника"(макар, че няма лошо да се интересуваш преди да купиш, пък било то и от Гугъл или тубата и като казах войника не го казвам с цел да го обидя), после колко качествените са руските резачки, даже и линк на една "руска" тайга видях, пък сега на автомобили :-D ...
Следя темата с интерес.
И още имам чувството, че ще се обърната нещата на бой. :lol:
И резачките за 100лева и тези за 1000 лева си имат определено място.
Сега ако бъхтиш в гората от сутрин до вечер много ясно, че ще съм с такава за близо 1000лева.
Ама ако си запалянко като мен и искаш да имаш и да резнеш някое дърво за огрев(сухо, паднало, пречещо, че иначе ако дойдат тия с джоба ще те заболи джобово и без резачка може да останеш :lol: ) или някоя греда, талпа, дъска и резачка за 100 лева би вършила работа.
И баща ми до скоро бачкаше в гората професионално, ама резачката му беше ехее от към цена, но един му я поиска за добра цена и я продаде.
Сега купи преди месец една Хуска 340 втора употреба, на близо 100 кубика, старичка е като модел, след като напусна, ама я ползваме доста често за дърводобив за нас и роднини постоянно е в багажника почти не спира почти всеки ден я ползва, по малко де, но често.
Сега ще ми оправи една средна Хуска.
Взех си една китайска за мен си, ама не режа често и ако режа по малко, ама сега съм доволен.
Та и за колите, всеки сам си решава.
Познавам много хора, каращи руски коли, и ще ги карат докато могат.
И има някои къде не искат да ги гледат.
Или пък за селскостопанска работа са идеални.
kr1100 - майстор
[quote=Soviet_Soldier
Впрочем първият верижен трион в света е измислен от лекар, бил е с ръчно задвижване и предназначен за рязане на кости.
[/quote]

Виж по темата : моторен трион от ВСВ /втората свет. война/ на Щил . Е обслужваш персонал 2 ма войника. Че даже и работо и след поне 70г. Има клип в тубата.
kr1100 - майстор
вт окт 20, 2020 4:42 pmДимитър Димов написа:
Совершенство — не требует изменений - LADA.jpgЛеко намигване към спора дали копират и доколко е качествено,след като в продължение на десетилетия не внасят промени в дизайна и оборудването.
В ти го довърши. :-D Както са почнали в началото на 70 те години така си карат и до след новия век...Как да няма развитие бре- има по някоя лайстна в +
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 36

Тема "Резачка за дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: