Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
пет юни 10, 2022 6:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тая тученица, ако се копае, просто се разсажда, инак ми е по лесно с мотиката.
Коса ще бъде ли полезна в тая неравна битка или има друго решение?
Само пръскачка в комбо с Тайфун или Наса Таф. Споко вече поветицата надига глава.
kr1100 - майстор
пет юни 10, 2022 6:56 pmSoviet_Soldier написа:
28лв. за два малки лагера? :lol: Тия дребни лагерчета от хубави фирма, като NSK реално нямат и 5лв за брой на дребно, а на едро Husqvarna ги взимат, едва ли не за центове. Това най-силно ме отблъсква от тях. Продукт, дето примерно им излиза под 100 долара за брой, го пробутват на хората, на поне 5 пъти по-високи цени. Даже ми е странно, как оригинален ремонтен комплект на Husqvarna за двигателя е излязъл само 175лв. Обичайно вървят към 250+, и не всеки намира смисъл в толкова скъп ремонт.
Занм много добре цените на лагерите и имам отстъпки от фирми, но сервиза ме постави пред свършен факт с лагерите и цената им.
Относно скъпия ремонт - изкара 14 г до ремонта, лека е , няма разпадащи се маркучи за 14г., падащ ауспух, незатегнат карбуратор, пали лесно. 5 години да изкара след ремонта файда, а и я съм жив я не след 5г.
Следващата ще е ел. с кабел.
Хахааа, това беше разбиващо.
Хибридна китайка би имала невероятен успех- стегнат карбуратор от Деу, маркучи от райдър, за ауспуха не се сещам.....
Колега се радва на нов живот за Райдърчето си, след като останал айляк и преди да го хвърли, му затегнал карбуратора.
Надявам се Хуска да изкара достатъчно дълго, та да не извършиш някоя глупост!
Децата замениха електричка с кабел, за моторна, а ти......
Сигурно е вярно, че човек, като остарява, се вдетинява?!
Предстои ми да разбера.

https://photos.app.goo.gl/EVi4x8jTqZAZ6wxo9

Ако си купя моторетка, обещавам да ти я давам да си косиш всеки път, когато се наложи, само не и кабелна!
swissmad1 - специалист
Ето и моите 5 стинки по въпроса. Ползвам моторна коса щил FS 56 от 11 години За това време съм сипвал само горивна смес 1/40 и два-три пъти съм сменял въздушен филтър. Тази година съм решил да сложа малко грес в редуктора макар че е необслужваем и съм купил нова свещ но още не съм я сменил .Видяла много зор за това време (изкарвала ми е и пари) без никакъв проблем от нейна страна.Дърпаш,пали и косиш.

По отношение на китайските коси ( през това време съм ползвал временно и такива) - вършат работа ама ....мъката е по-голяма.
Който не си цени труда и времето нека си спести едни 200-300 лева и да си купи китайче.
Относно електрическите - нямат мощността на моторните и са удобни само в определени случаи.

Бъдете живи и здрави.
FS 94 С-Е се продава с двустранен нож.
Каква кордова глава ще препоръчате?
Krass - майстор
Който не си цени труда и времето нека си спести едни 200-300 лева и да си купи китайче.
Ами не е така. Китайка и маркова с еднаква мощност, разлика 1000 кинта.

И нещо интересно. Само тас от москвич 403 е проблемът :lol:
Soviet_Soldier - специалист
нед юни 12, 2022 12:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
FS 94 С-Е се продава с двустранен нож.
Каква кордова глава ще препоръчате?
Stihl AutoCut 25-2 e идеална за него. AutoCut C 26-2 пък се зарежда без да се разглобява, може да ти е малко по-удобна. Твърде масивна и тежка глава на тоя малък двигател е безсмислено да се слага.
На теб лично няма ли разглобяемата версия Stihl KM 94 R-CE да ти е по-полезна, като смяташ да я возиш насам-натам?

Ето го Stihl KM 94 R-CE с кордова глава AutoCut C 26-2:
нед юни 12, 2022 12:57 pmSoviet_Soldier написа:
Оффф, още една дилема!!!
Благодаря!

пп. Гледах едно ревю на 25-2, която също зареждат без разглобяване.
Нещо такова ще е- мързеливо, с кордата дето Цвето я мислеше.
емовлаха - специалист
Стария модел AutoCut 25-2 трябва да се разглобява при зареждане! Комби двигател STIHL KM 94 R-CE е само двигателя приставките се продават отделно
kr1100 - майстор
нед юни 12, 2022 12:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
......Каква кордова глава ще препоръчате?
Пробвай с Халуминиева кратуна от Валерий 8,50 лв и корда 3,3х3,3 мм/ 0,39 лв/м/ пак оттам.
Пере висока трева , а тревата не се осуква. Реже и паламида с дебелина 10-15мм и восока 80см. със слабата 125R
Кордата не на парчета , а цяла 40-41 см закрепена през средата. като се изхаби от 2 дълги по 40-41 см ги слагаш на алум. глава и пак в боя. Подлагай под винта за закрепване на кордата пр. алуминиеа ленат широка 7 мм. за да не се прерязва кордата от винта.
А за Хуск ти трябва гайка М10х1,25 лЕва резба. Мисля, че и на Щил е такава резбата.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: