Към iivanov-Ползвам едни капаци за мулчиране които ми помагат в борбата с израстъците,запазва се влагата а камъните да затискат тези капаци.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kaishew
- специалист
923 мнения в "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини"
kaishew
- специалист
В общи линии е 100 процента направи си сам в духа на форума.Само тръбите са купешки за капково за дръвчета с набиване на капкоубразователите.Вътрешния диаметър е 18 мм,а с PPR тръби с диаметър 20 мм и лепачка изработих тетките,дано се виждат на снимките.Правя кръга с диаметър около 1 м, и всичко това връзвам към общ колектор ПВЦ тръби 50 мм.Помпата е в реката на около 100 м.На кръговете съм пробил по 7 отвора с диаметър 2 мм,защо толкова и такива ми така ми доди.Най интересното бе като пусках и само предполагах дали ще стане,а то взе ,че тръгна от раз.Говорим за около 50 дръвчета.Не остана време да примеря колко вода излиза от един отвор за единица време,но като гледам как всички пръскат равномерно мисля ,че имам запас да увелича дебита.В общи линии това е,ако трябва ще снимам по подробно.
svetoslavoff
- специалист
Здравейте,
Една млада кайсия 4г се представи добре с реколтата, но забелязах нещо, което споделям с молба за коментар от знаещите.
На много от плодовете след като се разцепят, се отваря и костилката на две. Това дали е някаква аномалия или...
От доста години имаме и стари и по-млади кайсии, но така масово не съм наблюдавал този ефект.
Една млада кайсия 4г се представи добре с реколтата, но забелязах нещо, което споделям с молба за коментар от знаещите.
На много от плодовете след като се разцепят, се отваря и костилката на две. Това дали е някаква аномалия или...
От доста години имаме и стари и по-млади кайсии, но така масово не съм наблюдавал този ефект.
iivanov
- майстор
svetoslavoff написа:Здравейте,Не знам от какво е,но не е само при кайсиите.Наблюдавам го при прасковите и сливите.
hidrazin
- майстор
Не знам. И при мен е така, особенно пипера. С капково съм и всяка вечер върви четири пъти по 15 минути.
Макуча е с дупки на 20 см и дебит 2 литра в час. Сега го карам на 1,7 атмосфери. Май ще трябва да увелича времето
или да вдигна малко налягането.
С доматите обаче няма проблем. Вървят добре при този режим.

Макуча е с дупки на 20 см и дебит 2 литра в час. Сега го карам на 1,7 атмосфери. Май ще трябва да увелича времето
или да вдигна малко налягането.
С доматите обаче няма проблем. Вървят добре при този режим.

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература