Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
съб юни 18, 2022 8:22 pmSoviet_Soldier написа:
съб юни 18, 2022 8:03 pmDjack написа:
Абе, да попитам! Онзи ден свалях карбуратора на моята китайка да го продухам и измия (сефте за 5 години) и развих едно "болтче" отстрани с пружинка - нещо като игла представлява, явно запушва контролирано някакъв отвор вътре. За какво служи и колко трябва да е натегнато?
Служи за регулировка на качеството на сместа при максимални обороти, или иначе казано доста е важно за правилната работа на двигателя.
Другите 2, ако ги е забелязал, на какво приличат?
И за какво служат?
Soviet_Soldier - специалист
съб юни 18, 2022 8:25 pmТрифон П.Трифонов написа:

Другите 2, ако ги е забелязал, на какво приличат?
И за какво служат?
L е скрит при тоя тип карбуратори, даже при някои е под тапа, и едва ли е развил него. Т не е като игла на края, както е обяснил.
Djack - специалист
съб юни 18, 2022 8:22 pmSoviet_Soldier написа:
съб юни 18, 2022 8:03 pmDjack написа:
Абе, да попитам! Онзи ден свалях карбуратора на моята китайка да го продухам и измия (сефте за 5 години) и развих едно "болтче" отстрани с пружинка - нещо като игла представлява, явно запушва контролирано някакъв отвор вътре. За какво служи и колко трябва да е натегнато?
Служи за регулировка на качеството на сместа при максимални обороти, или иначе казано доста е важно за правилната работа на двигателя.

Изображение
За този иде реч, нали?
Да, за този става въпрос! И аз намерих правилната тема! ;-)

viewtopic.php?f=58&t=47225
Да бееее, китайски карбЮратор!!!
Моята не съм я разглеждал по обстойно.
Вижда се само един "винт", аз му казвам Игла.
Скоро ще му разхвърлям ламарините.
емовлаха - специалист
Освен тоя за жилото за газта друг не се вижда. Същия лалала за празния ход, то в пдф-а си е написано и показано,но не го четох като ти го качи сега го загледах нерегулируем карбуратор и е със 2 горивни филтъра в резезвоара
Последна промяна от емовлаха на съб юни 18, 2022 9:12 pm, променено общо 2 пъти.
съб юни 18, 2022 8:54 pmемовлаха написа:
Освен тоя за жилото за газта друг не се вижда
LA лалалаллалалалла.
kr1100 - майстор
съб юни 18, 2022 2:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
....Ще ми трябват и предпазни средства, че имах сокове от тученицата навсякъде.
Кордата я мерих с руски шублер- 2.4мм. Върти я без проблеми.
Като отпусне малко и я барна, предполагам ще върти и 3ка, но не смятам да опитвам. Ако се налага яка работа, ще си купя машина за яка работа.
Пр. с-ва:
1. У Валери има поликарбонов шлем с жълта околожка .Поликарбона се движи нагоре/надолу. Офф използвам го и при пръскане / преди4 г беше около 10-11 лв.
У Вики има каска с антифони и мрежест щит / преди 5-6 г бяха около 24-25 лв.
За ръкавици бяха писал преди : не помня откъде ги бях взел . Приличат на оранжевите на Декорекс, но са по-дебели и с малки бабунки. Помагат с/у вибрации.

2. Бях писал и Халумин глава пак от Валери 8,50 лв. Трябва ти гайка според твоята машина за закрепване на главата към остта на косата. Продават я с 4 корди 3х3 мм жълти дълги около педя. Доработка - 1 алуминиева шиничка с широчина 7 мм , дебелина 1,5/6/7 мм и дължина колкото диаметъра на главата. Шиничката е да не се прерязва кордата от стягащия винт . Взех корда 3,3х3,3 мм / 0,39 лв./м/ и слагам 1 парче 40 см дълго и и 2 къси през другия отвор и се справих с тревата до над колене със слабосилния Хуск 125Р след ремонта.
Като се поизноси дългата корда 40 см , става за къси парчета.
Главата я модифицирах отдолу с 1 избушена Fe шайба за закрепване на тороидален траф наследство от фабриката / да не са хаби Халумиевата кратуна.
Djack - специалист
В никакъв случай не пренебрегвай екипировката! Особенно дълги и здрави панталони (Престилка), ботуши и очила! Аз онзи ден след профилактиката си казах: Тъй и тъй съм я запалил, дай да обрисам паркоместата пред двора - 30-40 м2 - викам си нищо работа! Естествено бях по чехли и къси гащи! В момента съм като с маймунска шарка - до колената съм в пъпки, дупки и мехурчета! Всичко това е в резултат от хвърчащи камъчета, тръни и тревички! :partyman:
koveslav - майстор
Само за "максимални обороти" ли е "винта с пружината"?! :?
liverpool-64 - специалист
съб юни 18, 2022 10:39 pmkoveslav написа:
Само за "максимални обороти" ли е "винта с пружината"?! :?
На мойта китайка освен,че мени оборотите ,високи -ниски ,друго не съм забелязъл от въпросния винт.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: