• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
svetoslavoff - специалист
Владо, този режим всеки ден поливане?!
Аз поливам доматите 1 път седмично, пипер, краставички, тиквички на 3-4 дни. Засега не се оплаквам. Поливане само след залез слънце.
Поздрави!
VLADO66 - майстор
Аз предпочитам да ги поливам рано сутрин,защото вечер растенията са горещи и се стресират,въпреки че водата е темперирана в басейн.А поливането зависи от почвата-при мен бързо изъхва и се гърбя всеки ден.
hidrazin - майстор
И при мен почвата е много пропусклива. Преди като поливах с маркучи и старата Вида, като слижа маркуча
в реда водата стига до 4-5 метра навътре и дотам. Затова правех разни члъми - първо ползавх от тия гумените
маркучи със стоманена армировка - натиквах го до поливината на реда да напои по-далечната част и после го издърпвах
до началото на реда за другата половина. След това минах на по-къси редове - максимум 4-5 метра.
Сега хич не го мисля - програматора си знае работата. Полива по 15 минути в 01, 03, 05 и 07 часа.
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на нед юли 08, 2012 8:24 pm, променено общо 1 път.
Фло - специалист
VLADO66 написа:
Аз предпочитам да ги поливам рано сутрин,защото вечер растенията са горещи и се стресират,въпреки че водата е темперирана в басейн.А поливането зависи от почвата-при мен бързо изъхва и се гърбя всеки ден.
Може да потърсиш по агроаптеките екстракт от кафяви морски водорасли,имаше испанско производство.Пиниза е в две направления,първото е високото съдържание на соли на алгиновата киселина,над 40-%. Солите на алгиновата киселина/алгинати/ задържат водата около корена на доматите и поддържат оптималната влага на почвата и да не се отмиват хранителните вещества.Второто е съдържанието на всички познати микроелементи и растежни стимулатори и важния калий.Корена се увеличава 1,5-2 пъти,микроелементите подпомагат имунната система.Доматите имат такава и е доказано.Увеличава се и издръжливостта на растенията при високи температури.
VLADO66 - майстор
Благодаря!Ще потърся и ще пиша за резултата.
iivanov - майстор
Против загуба на влага върши работа простото повърхностно култивиране.
hidrazin - майстор
Копане му е майката, какво ти култивиране. :wink:
iivanov - майстор
Дали ще ма'аш с мотиката или ще разчесваш с ръчния куултиватор е все тая.Целта е разчупване на повърхностния слой.Аз за целта си имам минифреза към моторната коса. :-D
hidrazin - майстор
Мързелив народ ей ... моторна коса с фреза.
"Да ви дам аз една мотика четвърти номер, да ви дам, ще видите вие, хайдуци с хайдуците!"
iivanov - майстор
Гъзарийка си е,ама върши чудесна работа.Как се прекопават 400кв чесън за 20мин? :furz: С нея си оправям и кръговете/все още нямам капково/за поливане на дръвчетата.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: