съб юни 25, 2022 9:59 amемовлаха написа: Владко, би ли споделил ръста си и удобно ли ти е да косиш със късия вал и по-ниската ръкохватка на 345фр?177-178 съм. Може би малко по- дълъг вал и ръкохватка щяха да са ми още по-добре, но все пак FR е с междинна дължина (между FX и RX). Води се универсален уред- както храсторез F, така и коса R. Важното е , че ъгълът на редуктора е като на моторна коса, защото храсторезовият е прекалено малък и с кордова глава би "задълбавал" На равно и баир в никакъв случай не ми е дискомфортно. Когато се "спускам" по склон косейки , идва малко къс.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vladko33
- специалист
3565 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
vladko33
- специалист
А ето и още няколко впечатления от последното ползване на уредите ми
Опитах от усуканата корда speed със сечение 2мм на малкия Хуск 323 - развърта се добре , а кордата е доста тиха и сравнително здрава. Винаги досега бях ползвал поне 2.4мм, но за в бъдеще мисля да се ориентирам към 2мм възможно най-агресивна.
На 345fr сложих глава като от снимката по-долу. Машината се форсира много бързо с нея, понеже е лека. Притеснението ми е , че е пластмасова, успокоението- че е Tecomec , които са фирма с опит и качествени продукти. Общо 6-те парчета корда по 3мм правят тревата на салата, каквато е и основната ми цел, понеже не ми се занимава да я събирам. За целия терен не се наложи да сменя парчетата корда, но като цяло бях много внимателен при съприкосновение с камъни и ограда и голяма част от проблемните места ги пое малката машина.
И още една немалка разлика между профи и хоби машините- 323-ката има някаква антивибрационна система, но тя се отнася само до моторната част. Контактът на кордовата глава с терена се предава 1 към 1 на ръцете. 345fr , благодарение на 4 точковата антивибрационна система, "отцепва" напълно работещия от мотора, както и от терена. Много е удобно за по-дълга употреба. Подобна система имат и профи моделите на Щил. За сравнение съм пробвал и някакъв 50 кубиков китаец- стори ми се че държа пробивна или трамбовъчна машина

cc_Y3mgnmhodaCdn525n-WmY63k4qludJ_lsKtz5NOco7LV0WeXtN2dmqCx1dWaqK7T2pqnuNWdbmh3p6BnnrXX.jpg (25.84 KиБ) Видяна 1071 пъти
Опитах от усуканата корда speed със сечение 2мм на малкия Хуск 323 - развърта се добре , а кордата е доста тиха и сравнително здрава. Винаги досега бях ползвал поне 2.4мм, но за в бъдеще мисля да се ориентирам към 2мм възможно най-агресивна.
На 345fr сложих глава като от снимката по-долу. Машината се форсира много бързо с нея, понеже е лека. Притеснението ми е , че е пластмасова, успокоението- че е Tecomec , които са фирма с опит и качествени продукти. Общо 6-те парчета корда по 3мм правят тревата на салата, каквато е и основната ми цел, понеже не ми се занимава да я събирам. За целия терен не се наложи да сменя парчетата корда, но като цяло бях много внимателен при съприкосновение с камъни и ограда и голяма част от проблемните места ги пое малката машина.
И още една немалка разлика между профи и хоби машините- 323-ката има някаква антивибрационна система, но тя се отнася само до моторната част. Контактът на кордовата глава с терена се предава 1 към 1 на ръцете. 345fr , благодарение на 4 точковата антивибрационна система, "отцепва" напълно работещия от мотора, както и от терена. Много е удобно за по-дълга употреба. Подобна система имат и профи моделите на Щил. За сравнение съм пробвал и някакъв 50 кубиков китаец- стори ми се че държа пробивна или трамбовъчна машина
Прикачен файл:
cc_Y3mgnmhodaCdn525n-WmY63k4qludJ_lsKtz5NOco7LV0WeXtN2dmqCx1dWaqK7T2pqnuNWdbmh3p6BnnrXX.jpg (25.84 KиБ) Видяна 1071 пъти
Трифон П.Трифонов
- майстор
нед юни 26, 2022 9:48 amvladko33 написа:Това беше много полезно, поне за мен, както и онова за ергономичните особености, съобразени с анатомичните дадености. Изказвам благодарности!
Щилката ми е съизмерима като мощност с 323.
Относно дължина на тръбата, не намерих инфо, за моята.
Самара го пуснах максимално надолу, но главата стоеше под ъгъл, спрямо земята. Вероятно трябва да преместя скобата за окачване. 176 бях висок на 18 години, надявам се да не съм се смалил много.
Малко ми е смешно, че е позиционирана в "Мощни" моторни коси 94ката, но пък за егото е хорошо.
Има си антивибрационна система, за поддръжка на големи площи и продължително натоварване....
Час работа ми дойде като противоартритен масаж. За цял ден не знам как ще е.
Смятам да купя глава, която се зарежда с парчета здрава корда, но не зная дали е подходящо за машината.
Въртях я с 2.4 кръгла- смятам че работи нормално. Имам 2.4 усукана, ще заприходя и 2ка агресивна
емовлаха
- специалист
Трифоне, колкото и да я харесваме с теб немската марка ценово е мн. напред пред останалите. Отговор като цена, мощност, комфорт и окомлектовка няма от тях. На Владко машинката идва със 3 режещи гарнитури- глава за косене, 3т нож за косене , скарлет циркулярен диск със металния предпазител, професионален приличен самар и пълната антивибрационна система от 4 тампона. Любимата ни марка няма отговор...
Цветомир Димитров
- специалист
нед юни 26, 2022 1:52 pmемовлаха написа: Трифоне, колкото и да я харесваме с теб немската марка ценово е мн. напред пред останалите. Отговор като цена, мощност, комфорт и окомлектовка няма от тях. На Владко машинката идва със 3 режещи гарнитури- глава за косене, 3т нож за косене , скарлет циркулярен диск със металния предпазител, професионален приличен самар и пълната антивибрационна система от 4 тампона. Любимата ни марка няма отговор...Ехото също не е лоша марка

емовлаха
- специалист
Нито Ехо нито Шиндайва са лоши марки доста са читави
50 кубиковото Ехо оглеждах беше с 5 год. гаранция за лично ползване. Олео Мак също оглеждах. Липсата на сервиз близо до мен ме отказа от тези марки. Щил автоматично отпадна заради цените на новите модели. и отидох на Хускварна 

feikot
- специалист
След дългогодишна вярна и много изнурителна служба, немския китаец задра. Баща ми го запалил и блокирал след 1 минута. Някой запознат ли е с разновидностите на двигателите или са както се предлагат само 2 вида ремонтни комплекти? Защото знам, че е 52 кубика, значи трябва да е 44мм, нали ?
Всъщност не съм го разглобил още и не съм особено сигурен дали това ще е решението,но при описанието на случката и факта,че въжето не се дърпа, мисля че няма какво друго да е...
Всъщност не съм го разглобил още и не съм особено сигурен дали това ще е решението,но при описанието на случката и факта,че въжето не се дърпа, мисля че няма какво друго да е...
Soviet_Soldier
- специалист
вт юни 28, 2022 8:57 amfeikot написа: След дългогодишна вярна и много изнурителна служба, немския китаец задра. Баща ми го запалил и блокирал след 1 минута. Някой запознат ли е с разновидностите на двигателите или са както се предлагат само 2 вида ремонтни комплекти? Защото знам, че е 52 кубика, значи трябва да е 44мм, нали ?И други разновидности имат, не са само 43 и 52. Принципно е възможно, примерно на 43 кубикова да се сложи нов комплект 52, но не е редно, защото вибрациите ще се увеличат. Просто противотежестта на маховика е изчислена за бутално с различна маса.
И да, при 52-ката буталото е 44мм.
А ако държите да подберете нови качествени, търсете Zomax или тайванските Hyway.
Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература