• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
VLADO66 - майстор
И този номер съм го правил и на втората-третата поливка все едно че не съм се гъзил да разчесвам земята.
iivanov - майстор
Не искам да те стряскам,ама се прави след всяка поливка. :-D Пробвай по-редки поливки с последваща култивация.Ако нямаш си вземи ръчен култиватор.По-лесно и по-бързо се работи,отколкото с мотиката.
atanasov2004 - специалист
Привет на градинарите поливачи. Ще споделя че съм много доволен от така наречено
мулчиране. И при мен почвата не задържа влага/маришки нанос/, много рохкава и лес
но се обработва-ражда абсолютно всичко:домати;краставици;патладжан;моркови;
картофи;зеле-без пипер/иска по проветриво место/.Купил съм маркичи и програматор
за поливане но не ги ползвам за сега. Поливам от голяма цистерна и кладенец...
Ползвам почвен хербицид -Стомп, окопавам два -три пъти докато тръгнат и после слагам мулч от бали стара слама, първо намокрям сламата и после поставям между
редовете и пак намокрям и утъпквам леко...поливам гравитачно по вадите.
Много съм доволен-сламата задържа влагата, няма такива изпарения и съотвено мана
не се прегряват корените на растенията...чудесна работа. Не копам, само с една
пластмасова кофичка плевя някоя по едра трева от време на време....
Ползвам листна тор Вуксал-мисля че е от кафяви водорасли...има невероятен ефект.
Съжалявам че не се научих да качвам снимки...Успех на всички.
iivanov - майстор
Колега,прости невежеството,не съм запознат с мулча.Във влажната среда,която представлява не се ли въдят неприятели,като например мокрицата?
atanasov2004 - специалист
Ами много,много съжалявам че не мога да качвам снимки :) Не съм видял да има не-
приятели. Просто под сламата си е влажно,НО не чак кално...Отглеждам чисто люби-
телски за семейството-90 корена домат-Розов едър;Фантазия;Биволско сърце; Нас-
лада; 10-12корена краставици "Тести грийн";8 корена тиквички; 10корена дълъг пат-
ладжан; 20корена зелен фасул "Италианско чудо;малко моркови,магданоз и копър...
Общо-100-120квадрата и 100 квадрата картофи "Атлас"-много съм доволен тази годи
на, винаги има пресни зеленчуци...за 1-2 часа след работа-2-3 пъти седмино след
работа за релакс и дане се откъсваме от земята :-D Ма аз съм си израснал на село
като малък и имам селски дух :-D , за разлика от съпругата която си е градско чедо.
Stefan_62 - майстор
Хей, как е нещо се замрази темата :lol:, подготвихте ли вече градините и дърветата за зимата?
VLADO66 - майстор
Чудя се като се качвам да бера ябълките и дюлите дали да не запаша и триона да поорежа клони или е рано и да чакам да опадат листата :?
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
Чудя се като се качвам да бера ябълките и дюлите дали да не запаша и триона да поорежа клони или е рано и да чакам да опадат листата :?
По принцип не е рано, като се има впредвид, че сме почти късна есен въпреки топлото време. Но ако ще режеш сега премахни само изсъхналите клони/ако има такива/, а основната резидба я остави на пролет. При това топло време предполагам, че дърветата все още не са преминале към зимен покой, а това означава, че все още им се движат соковете. При това положение не е добре да им се прави по-сериозна подстрижка :lol:
Stefan_62 - майстор
Кво става бе нещо зае..те темата :lol: . Заземихте ли вече градините, оранжериите и дръвчетата :lol: Насях те ли есенниците.
Mega - специалист
Аз вчера приключих със зимното пръскане с бордолезов разтвор 2%. Всички листа са изпадали, без тези на дюлята. По ваш съвет къпах обилно, направо двора посиня. Да видим до година ако има живи дръвчета ще е добре. :supz:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: